Sofra

Slojevi okusa
Samo za gurmane: Chili con carne - teletina u vatrenom zagrljaju začina
savršen za druženje uz kafu
Mirisna limun fantazija koja se topi u ustima
kreativan i atraktivan
Slatki zalogaj koji izgleda previše dobro da bi bio stvaran
Donosimo recept!
Crêpes s jabukama, karamelom i cimetom: Savršena proljetna poslatica
Ako tražite desert koji spaja jednostavnost s bogatstvom okusa, crêpes s jabukama, karamelom i cimetom savršeno će zadovoljiti vaše gurmanske apetite.
brza priprema
Kralj turskih pita: Lahmacun - savršenstvo začina i mesa u svakom zalogaju
Lahmacun je prava poslastica za sve gurmane.
Pripremite još danas!
Proljeće je i ništa ne miriše tako obećavajuće kao domaće Mozart kuglice
Ostavite na stranu bečke suvenire i industrijske varijante: ove kuglice su mala ručno rađena čuda za nepce, prava proljetna rapsodija u tri sloja.
I da, imamo recept!
Profiterole: Male delikatese punjene neodoljivom bijelom kremom
Profiterole, mala remek-djela francuske slastičarske tradicije, u jednostavnosti kriju nevjerovatnu dubinu okusa.
Ne oprašta greške
Beef Wellington: Kraljevski klasik u lisnatom zlatnom omotu
Beef Wellington je gastronomski klasik porijeklom iz britanske kuhinje, koji spaja najkvalitetniji dio govedine – file, s aromatičnim slojem gljiva i paštete, zamotan u lisnato tijesto koje, kad je savršeno ispečeno, daje kontrast između hrskavog omotača i sočne sredine.
Vaš novi omiljeni desert
Zlatni zalogaji užitka: Mini američke pite s jagodama i vanilijom
Ove mini američke pite savršeno spajaju sočne jagode i nježnu vaniliju, sve u hrskavoj, maslacu bogatoj korici.
Zlatni recept
Turski chef otkriva recept za sočnu baklavu s pistacijama i sladoledom od vanilije
Spoj turske tradicije i savremenih kulinarskih želja, pistachio baklava s kuglom sladoleda od vanilije, prava je poslastica za ljubitelje jačih okusa.
jednostavna priprema
Empanade za samo nekoliko minuta: Sočni jastučići punjeni mesom i začinima
To nije pita. Nije ni burek. Empanada je nešto između ugriza i iskustva. Hrskavo, zlatno tijesto koje krcka pod zubima, a iznutra meso. Ne bilo kakvo.
Za samo nekoliko minuta!
Mille Feuille: Hrskavi desert s kremom i jagodama za proljetne užitke
Mille Feuille ili hiljadu listova, desert je koji na prvi pogled izgleda kao izazov, ali vjerujte, nije uopće komplikovan za napraviti.
Slojevi topline i užitka
Mesni tortellini u kremastom sosu: Raskoš okusa iz srca italijanske kuhinje
Jedno jelo, mnogo karaktera. Tortellini su esencija italijanske kuhinje – mali, ručno oblikovani džepovi tijesta, najčešće punjeni mješavinom sira, mesa ili špinata.
prava poslastica
Recept za brzu pitu s jogurtom, kokosom i limunom
Ako volite kokos, ovaj jednostavan i ukusan recept bit će prava poslastica za vas!
jednostavan recept
Čorbica od zelja i krompira: Proljetna delicija za lagani ručak
Čorbica od zelja i krompira je prava proljećna delicija, idealna za ukusan i lagan ručak.
Voćna svježina
Panna cotta s jagodama, vanilijom i mentom: Klasik s mirisom ljeta
Panna cotta, omiljeni italijanski desert poznat po svojoj glatkoj, punoj teksturi i nenametljivoj eleganciji, u ovoj varijanti dobiva lagani, aromatični zaokret kroz svježe jagode, vaniliju i mentu.