Supruga katarskog šeika na otvaranju SP nosila haljinu staru 12 godina, nosi posebnu simboliku

Moza bint Nasser, supruga bivšeg katarskog emira šeika Hamada bin Khalife Al Thanija, na otvaranju Svjetskog prvenstva u nogometu nosila je bordo haljinu staru 12 godina, a za nju je veže posebna simbolika.

Moza (63) je na otvaranju privlačila poglede u haljini brenda Prada, a prvi put ju je nosila 2010. godine kada je njena zemlja aplicirala za ulogu domaćina Svjetskog prvenstva.

Haljinu je krojila italijanska modna kuća po narudžbi i inspirisana je njenom kolekcijom za proljeće/ljeto 2007, prenosi Klix.ba.

Bordo haljinu sparila je s maramom u istoj nijansi, a izgled je upotpunila svjetlucavim brošem te bordo salonkama.Mozu nerijetko prepoznaju kao ženu istančanog stila te jednu od najbolje obučenih dama Bliskog istoka zbog čega je 2015. godine proglašena i jednom od najbolje obučenih žena svijeta.

Fotografije svog modnog izdanja na otvaranju podijelila je na Instagramu te poručila: “Došlo je vrijeme. Vrijeme je sada. Dobrodošli na FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022.”

Na snimcima se može vidjeti kako pozira sa suprugom, šeikom Hamadom, bivšim emirom Katara i njenom djecom, šeikom Hind bint Hamadom i bivšim nasljednikom šeikom Jassimom bin Hamadom.

Žene.ba