Cornelia street

Bivši stan Taylor Swift u New Yorku je na tržištu, a unutrašnjost očarava

Autor: Žene.ba
Bivši stan Taylor Swift u New Yorku je na tržištu, a unutrašnjost očarava
Foto: Instagram

Cornelia Street, o kojoj je Taylor Swift pjevala na albumu Lover, postala je turistička atrakcija za fanove slavne pjevačice. Videi i fotografije na TikToku i Instagramu ispred zgrade u kojoj se nalazio njen bivši apartman iznajmljen 2016. i 2017. godine, privlače pažnju ljubitelja muzike. Sada je taj bivši stan Taylor Swift dostupan na njujorškom tržištu nekretnina i može se iznajmiti.

Taylor Swift je stvorila mnoge pjesme i albume upravo na lokaciji 23 Cornelia Street. Uselivši se u ovu njujoršku kuću 2016. godine, Taylor je potom 2017. objavila možda i najpopularniji album do sada - Reputation. Fanovima pjevačice posebno je interesantna ova kuća jer se u nju Taylor uselila kada je počela zabavljanje sa bivšim dečkom, Joeom Alwynom.

@jrahilly Inside 23 Cornelia Street 🏡 #taylorswift #corneliastreet #swifttok #nycrealestate #fyp #fypシ ♬ Lover - Krac

Ova kuća se nalazi u West Villageu, modernom njujorškom komšiluku. Sagrađena je 1870. godine, a kasnije renovirana kako bi postala luksuzna rezidencija za manju porodicu. Kuća se prostire na impresivnih 510,966 kvadratnih metara i sadrži četiri spavaće sobe i pet kupatila. Također, važan detalj za poznate ličnosti je prisutnost garaže, koja im omogućava diskretno kretanje kroz grad.

Fantastičan pogled na Manhattan pruža se kroz brojne visoke prozore ove kuće, ali i s privatnog krova koji je dio njenog sklopa. Tu je također prostrani bazen u dvorištu, kao i nekoliko kamina u kojima je Taylor uživala dok je živjela na Cornelia Streetu. Međutim, sada je ova kuća dostupna za uživanje nekom novom vlasniku. Njena bivša rezidencija je na prodaju po cijeni od 18 miliona dolara, a postoji i opcija iznajmljivanja po cijeni od 45,000

Nakon što je napustila Cornelia Street, Taylor se preselila u chic komšiluk Tribeca, gdje je spojila nekoliko apartmana kako bi stvorila svoj dom. Originalno, to je bio njen krajnji plan - Taylor se preselila na Cornelia Street upravo zbog renovacija u Tribeci.