Bivši top model

Claudia Schiffer pokazala svoj šarmantni dom u engleskom selu

Autor: Žene.ba
Claudia Schiffer pokazala svoj šarmantni dom u engleskom selu
Foto: AD

Top model Claudia Schiffer živi u prekrasnom domu u engleskom ruralnom području sa suprugom, filmskim producentom Matthewom Vaughnom, te njihovom djecom Casparom, Clementine i Cosimom . Njihova porodica uživa u mirnom životu daleko od gradske vreve, u regiji Oxfordshire. Unatoč životu na selu, ne odriču se stila, luksuza i umjetničkog blaga, što se vidi iz njihove prekrasne vile.

Tim snimatelja britanskog Voguea nedavno je dobio priliku posjetiti dom Claudie Schiffer za seriju "Objects of Affection". Velike staklene površine, sofisticirani namještaj te zapanjujuća zbirka slika i fotografija obilježavaju uređenje interijera ovog kreativnog para. Stolovi su pretrpani knjigama, među kojima su mnoge s vlasnicom kuće na naslovnici, uz legendarnu kolekciju drvenih lutaka Kokeshi dizajnerice Lucie Kaas. Na zidovima se ističu umjetnička djela svjetski poznatih umjetnika poput Damiena Hirsta i Edwarda Rusche.

Claudia Schiffer, iako rođena u Njemačkoj, u Düsseldorfu, opisuje svoj stil uređenja interijera kao spoj skandinavskog namještaja iz sredine prošlog stoljeća, posebno iz pedesetih, šesdesetih i sedamdesetih godina, s komadima s kojima osjeća emocionalnu povezanost. Za nju umjetnost nije samo investicija - ona kupuje umjetnička djela jer ih doživljava na emotivnom nivou, te im zatim pronalazi pravo mjesto u svom domu.

Osim porodice, u ekskluzivnom modernom imanju Claudie Schiffer žive i njeni ljubimci - njemački ovčar Rollo te mačak Chip. No, isto tako, u trpezariji se okupljaju brojne male ukrasne kornjače na vintage stolu. Claudia objašnjava: "Kornjače simbolizuju odnos između mog supruga i mene. One predstavljaju ljubav i zaštitu te simbolizuju našu porodicu. Trudim se donijeti novu kornjaču kući sa svakog putovanja."

Veliki trpezarijski sto može primiti više od deset gostiju. „Ne kuham – ali sam jako dobra u dekorisanju i cijenim lijep izgled“, smijala se manekenka dok je prolazila svojom kuhinjom.

Karl Lagerfeld joj je promijenio život

Claudia Schiffer se prisjetila svoje više od 20 godina duge karijere te ističe kako ju je "Karl Lagerfeld transformisao iz vrlo sramežljive djevojke u supermodel". Bez dubokog prijateljstva s modnim carem Lagerfeldom, ništa od njene slave i bogatstva ne bi bilo zamislivo.