Inspo

Cvjetne dekoracije: Unesite svježinu i vedrinu u svaki kutak vašeg doma

Autor: Žene.ba
Cvjetne dekoracije: Unesite svježinu i vedrinu u svaki kutak vašeg doma
Foto: Instagram

Cvjetne dekoracije su jedan od najjednostavnijih i najefikasnijih načina da unesete svježinu i vedrinu u svaki kutak vašeg doma. Bilo da se odlučite za tapete s cvjetnim uzorcima, pravo cvijeće ili ukrase s cvjetnim motivima, ova vrsta dekoracije može transformisati svaku prostoriju i dati joj jedinstvenu atmosferu.

Široka paleta boja

Cvjetne dekoracije dolaze u širokom spektru boja, od nježnih pastelnih nijansi do vibrantnih, jarkih tonova. Pastelne boje, poput nježno roze, lavande i mente, idealne su za stvaranje opuštajuće i romantične atmosfere. S druge strane, jarke boje poput crvene, žute i narandžaste mogu unijeti energiju i živahnost u prostor.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Ann Dennis (@annmdennis)

Tapete s cvjetnim uzorcima

Tapete s cvjetnim uzorcima trenutno su veliki hit u svijetu interijera. One mogu biti korištene na cijelim zidovima ili samo kao akcentni detalji. Odaberite tapete s velikim cvjetovima za dramatičan efekt ili s malim, delikatnim cvjetovima za suptilniji izgled. Tapete su posebno korisne u dnevnim boravcima, spavaćim sobama i hodnicima, gdje mogu djelovati kao umjetnička djela na zidovima.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli WALL SNOBS (@wallsnobs)

Pravo cvijeće

Ništa ne može zamijeniti svježinu pravog cvijeća. Buketi svježeg cvijeća postavljeni u vaze na stolovima, policama ili prozorima momentalno će osvježiti prostor. Popularni izbori uključuju ruže, tulipane, ljiljane i hortenzije. Svježe cvijeće također može unijeti ugodan miris u vaš dom, dodatno poboljšavajući atmosferu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli My Boho Interior (@my_boho_interior)

Cvjetni ukrasni predmeti

Ukoliko nemate vremena za održavanje svježeg cvijeća, cvjetni ukrasni predmeti su odlična alternativa. Ovo mogu biti jastuci s cvjetnim uzorcima, deke, zavjese, tepisi, pa čak i posuđe. Cvjetni uzorci na ovim predmetima mogu dodati razigranost i živost svakom kutku vašeg doma.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Sweet Magnoliaa (@sweetmagnoliaa.home)

Kombinovanje cvjetnih dekoracija

Za maksimalan efekt, pokušajte kombinovati različite vrste cvjetnih dekoracija. Na primjer, možete koristiti tapete s cvjetnim uzorcima na jednom zidu, a zatim dodati par jastuka s cvjetnim motivima na sofi. U spavaćoj sobi, posteljina s cvjetnim uzorcima može biti savršeno upotpunjena s buketom svježeg cvijeća na noćnom ormariću.