Jednostavne za održavanje

Došlo je vrijeme za cicamace, omiljenu cvjetnu dekoraciju koja osvježava svaki prostor

Autor: Žene.ba
Došlo je vrijeme za cicamace, omiljenu cvjetnu dekoraciju koja osvježava svaki prostor
Foto: Instagram

S dolaskom sve toplijeg vremena, mnogi od nas osjećaju želju ukrasiti svoj dom prekrasnim cvjetnim detaljima koji osvježavaju interijer. Iako su tulipani i romantično poljsko cvijeće omiljeni, popularne cicamace su definitivno među prvima na popisu jer osim što su estetski privlačne, ove biljke su izuzetno jednostavne za održavanje.

Najveća prednost ovih biljaka leži u tome što im nije potrebno zalijevanje niti stavljanje u vodu, no želite li da duže potraju, preporučuje se staviti ih u vazu. Međutim, zbog malih potreba za vodom, idealne su za dekoracije, kao i klasične aranžmane s drugim vrstama cvijeća.

Da biste dodali dinamičnost svom prostoru i smjestili cicamace "na pravi način", koristite vaze i posude za cvijeće različitih veličina, boja i oblika. Posebno su nam privlačne varijante s živopisnim uzorcima koje će interijeru podariti dašak zaigranosti.

Neka proljeće uđe u svaku prostoriju vašeg doma - stavite buket u dnevni boravak, kuhinju, spavaću sobu, pa čak i u toalet. Mini buketi na noćnom ormariću ili stolu u hodniku mogu biti predivan detalj koji uvijek iznova izmami osmijeh na lice. Ne bojte se miješati različite vrste cvijeća u jednom buketu, a uz cvijeće, možete dodati i zelene listove kako biste stvorili bogatiju i raznovrsniju dekoraciju.