Vrlo jednostavno

Evo kako da vaša kupaonica izgleda luksuzno

Autor: Žene.ba
Evo kako da vaša kupaonica izgleda luksuzno
Screenshto: Index

Mnogi misle kako maleni prostori nisu pogodni za preuređivanje zbog ograničenog prostora, no stvaranje luksuznog dojma može biti jednostavno bez obzira na veličinu prostora. 

I najmanja kupaonica može izgledati fantastično uz malo truda, stoga nemojte da vas obeshrabri njezina veličina.

Odaberite šarene pločice

Najjednostavniji način da osvježite prostor su šarene pločice. Lijepe i zanimljive pločice ne samo da će transformirati vibru prostorije već će i skrenuti pažnju s njezinih malih proporcija. Geometrijski uzorci i upadljive boje lako će malenu kupaonicu učiniti zanimljivom. Za to ne morate mijenjati pločice, možete ih jednostavno nalijepiti.

Ako ne želite dirati pločice, jednostavno uključite kontrastne tonove u svoju kupaonicu i ne suzdržavajte se od korištenja hrabrih nijansi. Primjerice, tamnozelena se boja odlično ističe kad otvorite vrata i zakoračite u kupaonicu, kaže Carlos Tomás, osnivač Estudio Reciente, za Livingtec.

"Tamnozelena nijansa komunicira sa svijetlom bež i terakota bojama, dajući ovoj sobi vibru poput kutije dragulja", pojasnio je.

Kupaonica s kadom zvuči opuštajuće, ali može li se taj koncept uklopiti u malu kupaonicu? Naravno da može. Štoviše, u maloj kupaonici kada će biti centralni detalj koji privlači pozornost. Odaberite kadu u odgovarajućoj veličini i opustite se u svojoj maloj oazi. Po kupaonici vjerojatno nećete puno šetati, stoga ne brinite oko toga što ćete moći napraviti par koraka manje nego da imate tuš.

Razmislite o prirodnim materijalima

"Namjerna odluka da se odreknete tradicionalnih pločica u korist završetaka od mikrocementa na podu i zidovima karakterističan je element dizajna kupaonica nalik pećini", rekla je Cher Lin, kreativna direktorica u Studio Metanoia. "Odsutnost fugiranja ne samo da pojednostavljuje estetiku, već doprinosi povećanom osjećaju prostranosti".

Dobra su opcija i materijali poput kamenčića, pločice od šljunka, svjetiljke od ostriga i drugi materijali koji će izgled kupaonice učiniti prirodnim, prenosi Index.

Odaberite upečatljivo osvjetljenje

Jedan od najlakših elemenata koje možete zamijeniti ili unijeti u prostor kako biste mu odmah podigli izgled je rasvjeta. Mali kupaonski svjetlosni uređaji, kada se pažljivo odaberu, mogu obavljati dvostruku funkciju: širenje svjetla i doprinos estetici.

"Uključivanje kombinacije mekog ambijentalnog osvjetljenja i usmjerenog osvjetljenja, poput sofisticiranih zidnih svjetiljki ili viseće svjetiljke, može značajno poboljšati ukupnu atmosferu", rekla je Lin.