Godinama na tržištu

Imanje Johnny Deppa na jugu Francuske ima novu, ali i dalje basnoslovnu cijenu

Autor: Žene.ba
Imanje Johnny Deppa na jugu Francuske ima novu, ali i dalje basnoslovnu cijenu
Foto: X

Johnny Depp, holivudski glumac, i francuska pjevačica i manekenka Vanessa Paradis nekada su bili jedan od najpopularnijih parova u svijetu zabave. Iako nikada nisu formalno stupili pred oltar, proveli su 14 godina zajedno i imaju dvoje djece: 24-godišnju kćer Lily-Rose Depp i 22-godišnjeg sina Jacka Deppa. Tokom svoje veze često su uživali u Europi, posebno na jugu Francuske, gdje su često provodili slobodno vrijeme u vili koja se već godinama nalazi na tržištu. Nedavno je cijena ove vile drastično snižena s prvobitnih 23 miliona dolara na "samo" 13 miliona, što bi moglo privući nove potencijalne kupce.

Porodična vila na Azurnoj obali, smještena unutar zaseoka iz 19. stoljeća, u potpunosti pripada slavnom glumcu. Na impresivnih 400 četvornih metara prostiru se dva bazena, 15 spavaćih soba, 14 kupatila i skate park koji je sam Johnny Depp dizajnirao za svoju djecu, nadahnuto popularnim likom iz "Pirata s Kariba".

Također, tu je i vinski podrum koji se navodno uređivao u gusarskom stilu. U okolini vile nalaze se restoran, seoska crkva te gostinjska kuća, a Depp je ovo imanje kupio još 2001. godine. Nakon godina uređivanja, porodicaa se preselila tamo.

Johnny i Vanessa su se razišli 2012. godine, a tri godine kasnije, Depp je stavio imanje na prodaju. Iako je oglašavano po cijenama od 27 do preko 60 miliona dolara, čini se da nisu pronašli zainteresovanog kupca. Čak ni okolne drvne šume, polja maslina, niti vinograd koji je Johnny poklonio Vanessi 2007. godine, nisu privukli kupce.

Osim u francuskom selu, Johnny, Vanessa i njihova djeca neko su vrijeme živjeli na luksuznoj jahti "Vajoliroja", nazvanoj po svojoj porodici. Glumac je ime jahte smislio spajanjem prvih slova imena svakog člana porodice, inspirisan poznatom piratskom zastavom Jolly Roger. Johnny je također posjedovao pet vila u Hollywood Hillsu, koje su bile susjedne i pretvorene u privatni kompleks, te nekoliko penthousea u Los Angelesu koje je navodno prodao nakon razlaza s bivšom suprugom Amber Heard 2016. godine. Također je posjedovao farmu konja u Kentuckyju, koju je poklonio svojoj majci.

Danas, Johnny uživa u privatnosti svog doma u Velikoj Britaniji, u vili s 12 spavaćih soba smještenoj na selu u Somersetu.

U intervjuu za lokalni časopis Somerset Life, Johnny je istakao da cijeni život na tom mjestu jer voli mjesta s karakterom. Također, izrazio je svoje poštovanje prema britanskoj kulturi te istakao da su Britanci izvrsni domaćini. "Britanci su cool i srdačni; često vas na ulici pozdravljaju kao da ste im komšija", zaključio je Depp.