Uronite u čarobni svijet

Iznajmite kuću Harryja Pottera

Autor: Žene.ba
Iznajmite kuću Harryja Pottera
Foto: AirBnb

Ulazimo u svijet magije i čarobnjaštva uz De Vere House, porodičnu kuću koja je postala ikonična zahvaljujući povezanosti sa čarobnjakom Harryjem Potterom.

Ova prelijepa kuća, smeštena u Godric's Hollowu, poznatom selu iz maštovitog sveta J.K. Rowling, ne samo da je dostupna za iznajmljivanje putem Airbnb platforme, već nudi svojim gostima nezaboravno iskustvo.

Iako mnogi vjeruju da su scene iz Harry Potter franšize snimljene upravo u ovoj kući, istina je da su sve te scene kreirane u studijskim uslovima. De Vere House je, međutim, poslužila kao inspirativna kulisa i model za kompjuterski generisanu fotografiju koja je očarala milione širom svijeta.

Ova kuća nudi dvije prelijepe sobe, svaka sa svojim jedinstvenim šarmom i rustičnom estetikom, idealnim za osjećaj autentičnog engleskog doma. Gosti mogu uživati u zajedničkom dnevnom boravku i trpezariji, gdje se svakodnevno služe pravi engleski doručak, uključujući i vegetarijansku verziju za one koji to preferiraju.

Cijena od 218 dolara po danu možda nije najjeftinija opcija za odmor, ali svakako je pristupačna za fanove Harry Pottera koji žele da dožive čaroliju i atmosferu ovog čuvenog filmskog serijala. De Vere House nudi jedinstvenu priliku da se uroni u svet čarobnjaštva i da se osjećate kao dio ove izuzetne priče, što je nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje magije i avanture.