Četiri razloga ZA

Kupovina polovnog namještaja može biti sjajna ideja

Autor: Žene.ba
Kupovina polovnog namještaja može biti sjajna ideja
Ilustracija / Pexels

Ako razmišljate o nekom novom komadu namještaja, prije kupovine novog, razmislite o polovnom namještaju

Ima mnogo dobrih razloga za odabir polovnog namještaja, a ako se ste u nedoumici, možda se razuvjerite i date priliku buvljacima i oglasnicima, jer se tamo često zna naći pravo blago.

Ako pronađete stari komad namještaja koji iza sebe ima već koju godinu, a izgleda veoma dobro, znači da je veoma kvalitetan i da je odolio zubu vremena, piše Novi list.

Čak i ako se stilski kao takav ne uklapa u vaš interijer, razmislite o tome da mu podarite malo ljubavi restauracijom i završiti ćete sa komadom unikatnog i izuzetno kvalitetnog namještaja.

Industrija namještaja je enormna te je potrebno puno resursa da se napravi komad namještaja. Kupovinom polovnog namještaja, osim što utičete na smanjenje otpada, zasigurno ćete u puno slučajeva proći dosta jeftinije nego da kupujete novi komad u trgovini.

Također, nećete se morati boriti sa recikliranjem gomile kartona, stiropora i plastike.

Kada nešto kupite a novo je, prema toj stvari imamo često osjećaj krivice i bez obzira na to koliko se više ne uklapa u vaš prostor, teško će vam biti riješiti se takvog komada.

Kada kupujete stvari iz druge ruke, mnogo je vjerovatnije da ćete platiti fer cijenu, a ako se predomislite, moći ćete tu stvar prodati dalje po sličnoj cijeni.

Ono što je sigurno je to da rabljeni namještaj ima puno više osobnosti nego novi, i uvijek iza sebe ima neku zanimljivu priču.

Zar nije zgodno da jedan mali stolić može biti iskra jednog sjajnog razgovora?