U potpunosti crna

Na prodaju bivša kuća Orlanda Blooma: Njome je razljutio i svoje komšije

Autor: Žene.ba
Foto: Instagram

U svijetu dizajna enterijera, crna boja postaje sve popularniji trend koji transformiše tradicionalnu estetiku i donosi savremenost i eleganciju. Orlando Bloom, poznati glumac, nije samo običan trendsetter već i vlasnik jedne od najupečatljivijih kuća u Los Angelesu koja je postala simbol tog trenda.

Kuća, smještena u četvrti Outpost Estates, izgrađena je 1940. godine, a postala je poznata ne samo po svojoj arhitekturi već i po dramatičnom preobražaju koji je prošla kroz godine. Orlando Bloom je postao njen vlasnik 2007. godine te je odlučio kući dati potpuno novi izgled - ofarbao ju je u crnu boju. Ovo nije bilo samo obično farbanje fasade; crna boja je postala izraz njegovog ličnog stila i vizije za kuću koja se ističe u okruženju.

Iako je Orlandova odluka da oboji kuću u crno izazvala negodovanje komšija, koji su se navikli na tradicionalnije izglede kuća u susjedstvu, kuća je zadržala svoj intrigantan izgled koji privlači pažnju. Na više od 3000 kvadratnih metara, okružena prekrasnim vrtom i panoramskim pogledom na Los Angeles, kuća se ističe kao oaza mira i luksuza.

Nakon što je Orlando Bloom prodao kuću 2014. godine, nova je vlasnička ruka prepoznala potencijal ovog jedinstvenog doma. Jeff Martin, bivši izvršni direktor Hulua, preuzeo je kuću 2022. godine nakon što je prethodni vlasnik propustio platiti zajam. Jeff nije samo prepoznao ljepotu originalne arhitekture već je i uložio napore u obnovu i osvježenje prostora.

U skladu s trendovima savremenog dizajna, Martin je obnovio interijer kuće. Zamijenio je podove svijetlim hrastovim parketom, ugradio nove kuhinjske ormariće po mjeri te očuvao izvorne elemente poput drvenih stropova i zidnih okvira. Posebnu pažnju posvetio je eksterijeru, obnavljajući vanjski prostor s bazenom, vrtom i elegantnom pergolom.

S četiri prostrane spavaće sobe i izuzetno uređenim vanjskim prostorom, kuća je postala simbol luksuza i savremenog dizajna u srcu Los Angelesa. Crna boja kojom je obučena naglašava njenu eleganciju i modernost, čineći je jednim od najupečatljivijih domova u Outpost Estatesu.

Uz svojstvenu historiju koja uključuje čak i pljačku od strane poznate skupine tinejdžera 'Bling Ring', koji su ukrali nekoliko vrijednih predmeta iz doma, Bloomova kuća ostaje ne samo simbol stila već i priče o preobrazbi i obnovi.