Dodajte boje svom domu

Novi trend u dizajnu enterijera: Candy cane lusteri osvajaju domove

Autor: Žene.ba
Novi trend u dizajnu enterijera: Candy cane lusteri osvajaju domove
Foto: Instagram

Candy cane lusteri su sve traženiji u svijetu dizajna enterijera kao svježi trend. Njihova kombinacija tradicionalnog i modernog stvara jedinstvenu estetiku koja osvježava prostorije. Ovi lusteri, sa svojim bojama, oblicima i teksturama, unose element zabave i sofisticiranosti u domove.

Dopaminski dekor je sveprisutna tema koja istražuje kako dizajn enterijera može uticati na naše raspoloženje i emocionalno blagostanje. U tom kontekstu, candy cane lusteri postaju sve popularniji kao izraz ovog trenda. Njihova estetika donosi osveženje u domove, kombinujući nostalgiju za djetinjstvom sa modernim dizajnerskim elementima.

Klasičan pristup korištenju ovih lustera je postavljanje u njihovom osnovnom obliku, što se savršeno uklapa u minimalističke enterijere. Ovi lusteri mogu biti postavljeni iznad trpezarijskog stola ili u dnevnoj sobi kao vremenski neopterećeni komad, dodajući malo veselja i živosti.

S druge strane, candy cane lusteri mogu se koristiti i na nekonvencionalne načine kako bi dodali šarm i originalnost prostoru. Mogu se postaviti u uglove sobe kao dekorativni akcenti ili čak koristiti kao vaze za cvijeće, dajući im dodatnu funkcionalnost i estetski doprinos.

Bilo da se koriste na klasičan ili nekonvencionalan način, candy cane lusteri unose simpatičnu i veselu energiju u domove, stvarajući dopaminsku atmosferu koja inspiriše pozitivno raspoloženje i uživanje u prostoru.