Maksimalizam

Pogledajte enterijer stana Vogueovog urednika u New Yorku

Autor: Žene.ba
Pogledajte enterijer stana Vogueovog urednika u New Yorku
Foto: Profimedia

Nakon tri decenije provedenih u srcu New Yorka, Hamish Bowles, poznati urednik Voguea, vraća se u svoj rodni London. Razlog? Preuzimanje pozicije izvršnog urednika u magazinu World of Interiors. Iako će i dalje zadržati svoju funkciju u američkom izdanju Voguea, Bowles će se oprostiti od stana u kojem je živio posljednjih 15 godina.

Dupleks u poznatoj četvrti Greenwich Village nedavno je stavljen na prodaju po cijeni od 2,9 miliona američkih dolara, nakon što je domaćin proveo kamere najuticajnijeg modnog magazina kroz svoj živopisni dom. U razgovoru s Vogueom, vlasnik Hamish izrazio je divljenje prema onima koji mogu uživati u prostoru koji odražava senzornu deprivaciju, ističući da dok to može izgledati izuzetno šik, to nije njegov lični pristup.

I zaista, njegov životni prostor definitivno nije tip interijera koji bi se svidjeli ljubiteljima minimalizma. Svaki centimetar stana u službi je pažljivo kreirane kolekcije uspomena o kojima Hamish priča s oduševljenjem.

Na primjer, zavjese u jednoj od dvije dnevne sobe napravljeni su od tkanine koju je cijenjena francuska tvrta Tassinari & Chatel istkala za omraženu kraljicu Mariju Antoanetu. Hamish je tkaninu pronašao u jednoj londonskoj trgovini zastorima i zaljubio se u cvjetni uzorak koji se bojama savršeno uklopio u njegov prostor.

Upravo cvjetni uzorak dominira i u njegovoj spavaćoj sobi čiji su zidovi obloženi tapetama. Nalazimo ga i na zeleno-zlatnim tapetama u dnevnoj sobi, baš kao i ona kauču i ukrasnim jastucima.

Paleta boja zastupljena u njegovu stanu uistinu je raznolika pa je tako zidove u hodniku obojio u ljubičasto, a u kuhinji će vas dočekati žuti zidovi, piše portal Zadovoljna.

Kuhinja je zapravo i vizualno najmirniji dio ovog prostora. Elementi su izrađeni od materijala off-white nijanse, a na podu se nalaze pločice u crnoj i bijeloj boji.