Doza inspiracije

Pogledajte fotografije: Plavi detalji za predivan ambijent

Autor: Žene.ba
Pogledajte fotografije: Plavi detalji za predivan ambijent
Foto: Ilustracija

Primijetili smo promjenu trendova i uočili da su plavi detalji postali sve popularniji. Iako vjerujemo da će crvena boja i dalje ostati relevantna u narednim mjesecima, plavi detalji su privukli svoj dio pažnje. Raznolikost nijansi plave, od svijetloplave do mornarsko plave, primjenjuje se u različitim područjima i tonovima. Ovi detalji u plavoj paleti predstavljaju savršen dodatak ako ste umorni od upadljivih crvenih nijansi. Plava boja također dobiva na popularnosti u interijerima, stekavši status "it" boje koja se lako uklapa u različite dizajne.

Mnogi dizajneri interijera koriste važnu prednost - razumijevanje i primjenu teorije boja kako bi stvorili savršeni prostor za svoje klijente. Boje nisu samo estetski element; one značajno utiču na emocije i raspoloženje. Plava je često preferirana boja među dizajnerima interijera, potaknuta naučnim dokazima koji sugerišu da plava djeluje umirujuće na ljudsku psihu. Kada se primijeni u dizajnu interijera, plava se koristi s namjerom da prostor učini smirujućim i opuštajućim.

View this post on Instagram

A post shared by @archboom__

View this post on Instagram

A post shared by @archboom__

I ono što je najvažnije, plava boja je izuzetno zahvalna za kombinovanje, slaže se sa skoro svim drugim bojama. Bitno je samo pažljivo izabrati s kojim nijansama ćemo je kombinirati. Kraljevsko plava odlično se uklapa uz izražene roze, žute i crvene nijanse, dok svijetloplavi tonovi najbolje idu uz komplementarne boje poput bijele, zlatne i bež. Bez obzira želite li da plava bude dominantna ili dodate dodir boje putem detalja, postoji mnoštvo stilova i kombinacija u kojima će se savršeno uklopiti.

View this post on Instagram

A post shared by @archboom__