iSPROBAJTE

Sobne biljke koje će uživati u vašem kupatilu

Autor: Žene.ba
Sobne biljke koje će uživati u vašem kupatilu
Foto: Ilustracija

Ako želite dodati zelenilo u svoje kupatilo, odabir pravih biljaka može biti ključan za uspjeh.

Kupatila su specifične prostorije s visokom vlagom, promjenjivom temperaturom i, često, ograničenim izvorima prirodnog svjetla. Zato je važno odabrati biljke koje se dobro prilagođavaju tim uvjetima. Evo nekoliko biljaka koje su idealne za kupaonicu i koje će uz malo pažnje cvjetati u ovom posebnom prostoru:

1. Zeleni ljiljan 

Opis: Ova biljka, poznata i kao pauk biljka, vrlo je otpornna i može izdržati manje optimalne uvjete. Savršena je za kupaonicu zbog svoje sposobnosti da podnese visoku vlagu i nisku razinu svjetlosti.

Njega: Ostavite tlo da se osuši između zalijevanja. Preferira sjenu, ali će se prilagoditi i slabom svjetlu.

2. Kineska biljka novca 

Opis: Ova atraktivna biljka poznata je po svojem karakterističnom obliku listova i brzoj rastu. Idealna je za početnike jer je relativno lako održavati.

Njega: Održavajte tlo lagano vlažnim, ali ne previše mokrim. Neka bude na svijetlom mjestu, ali ne izravno na suncu.

3. Zlatni puzavac

Opis: Zlatni puzavac je poznat po svojoj sposobnosti da preživi u različitim uvjetima i svojim impresivnim, visećim izdanjima. Odlično se uklapa u kupaonicu gdje može puzati ili visjeti.

Njega: Pustite da se tlo osuši između zalijevanja. Voli visoku vlagu i može preživjeti u umjerenoj sjeni.

4. Paprati šparoge

Opis: Paprat šparoge dodaje zelenilo i teksturu prostoru, ali može biti malo zahtjevnija za održavanje. Voli vlagu i može živjeti u umjerenoj sjeni.

Njega: Održavajte tlo lagano vlažnim i redovito maglite biljku kako biste održali potrebnu vlagu.

5. Aglaonema Pink Star

Opis: Ova biljka je prekrasan način da unesete boju u svoju kupaonicu. Potiče iz tropskih prašuma i može se prilagoditi slabom svjetlu.

Njega: Održavajte tlo lagano vlažnim, a biljku postavite na mjesto s neizravnim svjetlom. Redovito zalijevanje je važno, ali izbjegavajte prekomjerno zalijevanje.

S ovim biljkama možete stvoriti zelenu oazu u svojoj kupaonici, dodajući prirodan element i poboljšavajući kvalitetu zraka. Svi ovi primjerci će se dobro nositi s vlagom i povremenim promjenama u uvjetima, čineći ih savršenim izborom za kupaonske prostore.