Uređenje sa stilom

Vrata tuša s crnim okvirom kao klasični detalj svakog kupatila

Autor: Žene.ba
Vrata tuša s crnim okvirom kao klasični detalj svakog kupatila
Foto: Ilustracija

U kupatilima, prostorijama koje su istovremeno funkcionalne i mjestima za opuštanje, važno je osigurati ugodnu atmosferu koja odražava naš stil. U posljednje vrijeme primjećujemo nekoliko trendova koji transformišu ove prostorije u luksuzne oaze za uživanje. 

Samostojeće kade i orijentalni tepisi stvaraju osjećaj udobnosti i spa doživljaja, dok se jedan element ističe kao neizostavan klasik: vrata tuša s crnim okvirom.

Iako se može činiti da su vrata tuša s crnim okvirom rezervisana samo za industrijski stil uređenja, zapravo se sjajno uklapaju i u druge stilove, uključujući i tradicionalnije. Na platformama poput Instagrama često možemo vidjeti kako se ovi elegantni elementi kombinuju s drvenim detaljima, subway pločicama, biljkama, zlatnim ručkama i dekorom od mramora. Ovakve kombinacije značajno unapređuju estetiku kupatila, stvarajući eklektične prostore u kojima je ugodno provoditi vrijeme.

Vrata tuša s crnim okvirom dolaze u varijantama samo s crnim okvirom ili s dodatnim rešetkama koje dodatno obogaćuju vizualni dojam prostora. Transparentnost stakla u kombinaciji s crnim dijelovima čini ove elemente modernima i vrlo atraktivnima, često ih čini popularnima i na društvenim mrežama kao što je Instagram.