makeover

Hit na društvenim mrežama: Za 80 eura renovirala kupatilo

Autor: Žene.ba
FOTO: Facebook
Renovirano kupatilo policajke Sanje Kraft iz Slavonskog Broda postalo je prava senzacija na društvenim mrežama. Mnoge je oduševila renovacija starog kupatila, koje je koštalo ne više od 80 eura. Samo s jednom promjenom i vrlo prihvatljivim troškom Sanjino kupatilo dobilo je potpuno nov izgled.

Sanja Kraft i njen suprug nedavno su kupili kuću izgrađenu prije otprilike 20 godina te je sada polako renoviraju. Prije prave renovacije, odlučili su se obojiti pločice u kupatilu, za prvu ruku.

Nakon što je fotografije svog renoviranog kupatila objavila u jednoj grupi na Facebooku, mnoge je oduševio njen moderniji, osvježeni izgled postignut samo bojenjem pločica u bijelo i s nekoliko novih detalja.

Vidjela sam u nekoj grupi na Facebooku da je netko obojio pločice, pa mi se činilo kao dobra ideja. Izgled kupatila drastično se promijenio i sa samo nekoliko novih detalja kao što su tepih, nova daska za WC šolju i ogledalo, kupatilo je dobilo sasvim drugi izgled, kaže policajka iz Slavonskog Broda.

Za zidne pločice koristila je boju za podne pločice jer je čula da je otpornija, a njome je obojila i pločice na vanjskoj strani kade.

Sanja ističe da je postupak vrlo jednostavan, pa možda nekoga potakne da i u vlastitom domu napravi mali makeover s velikim rezultatima.

Pločice i fuge prvo sam dobro očistila i osušila. Kada je sve bilo potpuno suho, tankim kistom sam prvo bojila fuge i nakon toga spužvastim valjkom pločice u jednom sloju. Nakon otprilike tri sata, kad se osušio prvi sloj, stavljala sam drugi.

I ostavila do sutradan da se osuši i prešla treći put, također spužvastim valjkom, opisuje. Na nekim pločicama bit će dovoljna i dva sloja boje, no kako su Sanjine stare pločice sjajne, a i tamnije boje, da bi postale lijepo mat bijele, bila su potrebna tri sloja.

U bojenju pločica Sanji su pomogle njene prijateljice, koje su joj puno pomogle i u adaptaciji kuće. Cijela renoviranja, s bojom, novim tepisima, daskom za WC i ogledalom, nije koštala više od 80 eura. Promjenom su svi oduševljeni, otkriva Sanja, njena porodica i prijatelji, kao i 2000 ljudi koji su lajkali fotografije prije i poslije makeovera u jednoj grupi na Facebooku.

"I sama se iznenadim kada uđem u kupatilo i vidim da izgleda kao da smo je stvarno renovirali i samim time izgleda kao novo", dodaje policajka Sanja Kraft iz Slavonskog Broda.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba