Donosimo savjete

Kako izabrati najbolju boju za dnevni boravak?

Autor: Žene.ba
Foto: Ilustracija
Kao centralna tačka svakog doma, dnevni boravak je prostorija u kojoj se gledaju omiljene serije, vode intimni razgovori i provode opuštena nedjeljna popodneva. Kada planirate uređenje ovog prostora, odabir boje dnevne sobe predstavlja jedan od najjednostavnijih načina za stvaranje željene atmosfere i izražavanje osobnog stila.

Prije nego što odaberete boju za dnevni boravak, važno je razmisliti o tome kakvav stil dnevne sobe želite postići. Ako želite ostaviti dobar prvi dojam, preporučujemo hrabru nijansu poput boje dragulja ili jarko plave. Ako želite reflektirati svjetlost i učiniti svoju dnevnu sobu većom, odlučite se za neutralnu ili pastelnu boju koja će pomoći u odbijanju svjetlosti po prostoru. Za ugodan ugođaj odaberite duboku boju poput šumskozelene ili tamnoplave kako bi vaša dnevna soba bila umirujuća i pomalo mistična.

Najbolja boja za dnevni boravak ne postoji?

Najbolja boja za dnevni boravak ne mora biti monotona. Doduše, neutralne nijanse poput bijele, prljavo bijele, te siva boja za mnoge je najbolja boja za dnevni boravak. Međutim, nude nijanse (i trendovi u dnevnim sobama) nisu za svakoga, pa smo pronašli i neke upečatljive nijanse za one koji vole jarke nijanse.

Roza boja srednjeg tona

Roza boja srednjeg tona izvrsna je opcija ako želite istaći svoje zidove u dnevnom boravku, a da ne pretjerate. Pastelne nijanse roze dobro se slažu s plavim ili tirkiznim detaljima.

Zagasito zelena

Soba u boji koja podsjeća na prirodu će pružiti dobrodošlicu bilo kome ko u nju zakorači. U ovoj prostoriji istočnjački i boemski elementi stapaju se sa zidovima obojenim u zelenu za raskošnu, ali ležernu atmosferu.

Biserno siva

Nježno-bijela boja s blagim odsjajem sive lako može vašu dnevnu sobu učiniti mjestom u kojem želite provesti cijeli dan. Uzmite inspiraciju iz ove dnevne sobe s teksturiranim komadima u neutralnoj paleti boja kako bi se naglasila udobnost.

Tamno plavo-zelena

Bogati tonovi dragulja u dnevnoj sobi koja povezuje moderni i tradicionalni stil savršena je za luksuzni stil doma. Pomiješajte savremene elemente s tradicionalnijim kako bi se poigrali sa starim i novim.

Zlatno bijela

Iako jarke boje mogu pomoći da oživite sobu, to nije jedini način. Uzmite za primjer ovu dnevnu sobu neutralnih tonova, sa bogatim teksturama, rustikalnim drvenim komadima i mnoštvom starinskih akcenta. Ova, za mnoge, najbolja boja za dnevni boravak ostavlja iznenađujuće moderan dojam s puno karaktera.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba