Celebrity

Koja je priča iza ogrlice koju je Lady Gaga nosila na Oskarima?

Autor: Žene.ba
d1531d1f49456e4ccee4a8d51e50dbac4503754a_articlemain

Od nagrada Golden Globes do SAG (Screen Actors Guild), Lady Gaga je rasturala crveni tepih od Moskve do San Francisca, i svaki puta iznenadila odabirom stylinga, haljine, a pogotovo nakita.

Veliku sezonu filmskih nagrada, Gaga je zaključila jučerašnjim dolaskom na Oskare za Zvijezda je rođena, film za koji je bila nominirana za dvije nagrade - Najbolja glumica i Najbolja originalna pjesma. (Osvojila je ovu drugu.) Njezin styling nije samo sjajan odabir haljine, frizure, make-upa, on je i važan trenutak u povijesti dizajna. Naime, Gaga je na crveni tepih stigla u Alexander McQueen haljini i pripadajućim dugačkim rukavicama, što je bio sjajan izbor, no svi su pričali o nečem drugome: njezinom nakitu. Gaga je stigla oboružana s Tiffany & Co. narukvicama, i jednom jako posebnom ogrlicom.

Sama po sebi lijepa, ogrlica s 46 dijamanata bila je ukrašena velikim žutim dijamantom u sredini, od 128.54 karata. Kupio ju je draguljar Charles Lewis Tiffany, osnivač draguljarnice, davne 1887. godine, kako kaže priopćenje Tiffany & Co. Danas vrijedi 150 miliona dolara!

https://www.instagram.com/p/BuSghRQg_gu/?utm_source=ig_embed

Ali nije stvar samo u karatima i brojkama. Naime, isti žuti dijamant, u drukčijoj izvedbi, nosila je Audrey Hepburn za promotivno snimanje 1961. za film Doručak kod Tiffanyja.

Najzanimljivije, to je bilo zadnji puta da je Tiffany & Co. iz svojih arhiva nekome posudio tu ogrlicu. Drugim riječima, jedina osoba koja je javno nosila tu ogrlicu nakon Audrey 1961. je gospođica Gaga…!

Čestitamo. Na ogrlici, i na Oskaru za najbolju originalnu pjesmu!

Cosmopolitan.hr

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba