Poprilično potresen

Poznati kuhar Gordon Ramsay podijelio kako se osjeća nakon ozbiljne biciklističke nesreće

Autor: Žene.ba
Foto: Agencije
Poznati britanski kuhar Gordon Ramsay nedavno je imao ozbiljnu biciklističku nesreću u SAD-u, nakon koje se, kako kaže, osjeća prilično potreseno.

Na društvenim mrežama objavio je video u kojem pokazuje velike ljubičaste modrice na torzu zbog kojih je morao potražiti medicinsku pomoć.

"Želim vam prenijeti važnu poruku - nosite kacige. Bez obzira na to koliko je biciklistička vožnja kratka ili koliko su kacige skupe, one su nužne. Posebno je važno da ih nose djeca", poručio je u videu.

"Želim vam svima sretan Dan očeva, ali molim vas, nosite kacigu. Da je nisam nosio, ne bih sada bio ovdje," poručio je Gordon Ramsay.

U objavi na Instagramu, podijelio je fotografije svoje kacige prije i poslije nesreće, na kojima se vidi znatna oštećenja. Ramsay je otkrio da se nesreća dogodila prošle sedmice u Connecticutu te je zahvalio hirurzima i medicinskim sestrama bolnice Lawrence and Memorial Hospital na pruženoj njezi.

Iako nije slomio nijednu kost niti pretrpio teže ozljede, bio je ozbiljno natučen.

"Boli me. Bila je to brutalna sedmica. I nekako to preživljavam," dodao je Ramsay.

Gordon Ramsay, britanski kuhar rodom iz Škotske, poznat je po svojim izvanrednim kuharskim vještinama, uspješnim restoranima, televizijskoj karijeri i prepoznatljivom žargonu. Njegovi restorani ukupno su dobili 16 Michelinovih zvijezda, od kojih trenutno drže 7.

Popularnost je stekao kroz emisije poput "Hell’s Kitchen," "MasterChef," "Kitchen Nightmares" i "Hotel Hell," koje su mu donijele međunarodnu slavu. Ramsayjeva izravna i strastvena komunikacija, visoki standardi u ugostiteljstvu, karizmatičnost, iskrenost i humanitarni rad čine ga jedinstvenim i voljenim likom u javnosti. Također je autor mnogih uspješnih kuharica.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba