The Buzbee Law Firm

U 24 sata javilo se 12 hiljada svjedoka u Diddyjevom slučaju

Autor: Žene.ba
FOTO: Instagram
Advokat Tony Buzbee planira pokrenuti tužbu protiv Seana Diddyja Combsa u ime 120 žrtava seksualnog zlostavljanja.

Buzbee je otvorio telefonsku liniju za prijavu zlostavljanja, koja je, prema njegovim riječima, u samo 24 sata primila nevjerojatnih 12.000 poziva.

„Žrtve koje se do sada nisu usudile progovoriti sada imaju priliku da ispričaju svoju priču“, izjavio je Buzbee. Njegov tim, koji broji gotovo 100 članova, radi na prikupljanju dokaza i identifikaciji žrtava i svjedoka.

„Već imamo 120 tužbi koje možemo odmah podnijeti, ali želimo biti sigurni da smo prikupili sve potrebne informacije“, dodao je advokat.

Napominjemo, optužbe uključuju nasilni seksualni napad, silovanje, seksualno zlostavljanje, omogućavanje seksa uz korištenje kontrolisanih supstanci, lažno zatvaranje, prisiljavanje na prostituciju, širenje videozapisa bez pristanka osoba na njima te seksualno zlostavljanje maloljetnika.

Ranije je Buzbee tokom konferencije za novinare istakao da je polovica osoba koje su pokrenule slučajeve protiv Combsa muškog spola, dok je 25 pojedinaca bilo maloljetno u vrijeme navodnih incidenata. Ti su se događaji, prema navodima, dogodili u Los Angelesu, New Yorku i Miamiju tokom zabava i audicija vezanih uz muzičku industriju.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba