jedan od omiljenih glumaca

Uskoro slijedi nova biografska drama: Michele Morrone spreman za drugačiju ulogu

Autor: Žene.ba
FOTO: Michele Morrone
Publika će uskoro imati priliku ponovo gledati jednog od omiljenih glumaca Michele Morrone-a u novom filmu koji će pratiti fascinantnu historiju automobilske marke Maserati. Ova uloga predstavlja veliki iskorak u njegovoj karijeri jer je riječ o važnoj ulozi u biografskoj drami.

Ovo je najnoviji projekt na kojem Morrone radi, a film istražuje historiju i uspon automobilske dinastije Maserati. Priča prati tri brata, Alfierija, Ettorea i Ernesta Maseratija i njihov put prema stvaranju jednog od najpoznatijih italijanskih brendova luksuznih automobila. Michele će tumačiti ulogu Alfierija, a vjeruje se da će svojom izvedbom u cijelu priču unijeti posebnu napetost i energiju, piše Azra.ba

Morrone je svjetsku slavu stekao ulogom u filmu “365 dana”, koji je premijerno prikazan 2020. godine na Netflixu, ali i njegovim nastavcima “365 dana – ovaj dan” i “Sljedećih 365 dana”. Rođen je 3. oktobra 1990. godine u Melegnanu, a glumom se počeo baviti relativno kasno, no upornošću i strpljenjem uspio je dostići na sam vrh javne scene. 

U spomenutom filmu “365” glumio je moćnog šefa sicilijanske mafije koji otme ženu i daje joj 365 dana da se zaljubi u njega. Zbog brojnih eksplicitnih scena, ali i same tematike izazvao je kontroverze. Film je postao svjetski fenomen, a zatim su uslijedila još dva nastavka. Tako je dotad relativno nepoznat Italijan postao tražen, kako u filmskoj industriji, tako i u modnoj.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba