Kultura & zabava

Plesni filmovi zbog kojih bi žene propustile večernji izlazak

Autor: Žene.ba
61678496-magic-mike

Pogledali smo ih sto puta, ali "naletimo" li slučajno na jedan od ovih filmova na televizijskom programu, nećemo se moći odvojiti od ekrana. Napravili smo popis sedam plesno-muzičkih ostvarenja koja će nam uvijek popraviti dan.

1. Prljavi ples
Romantična priča o dobroj djevojci Frances Baby Houseman, koja proživljava najbolji dio svog života na ljetovanju s plesnim instruktorom Johhnyjem Castleom, osvojila je nepovratno srca mnogih žena bez obzira na godine.

Retro muzika, odlične koreografije i hemija između glavnih glumaca učinila je ovaj film kultnim klasikom koji svaka žena mora pogledati (ako još nije, u što jednostavno ne vjerujemo).

2. Flashdance 
Svi se snovi mogu ostvariti ako uložimo sve svoje napore. Ovu nam je poruku najbolje prenijela Alex Owens,koja tijekom dana radi kao zavarivačica, a noću pleše i žudi za karijerom profesionalne balerine.

Iako smo naknadno saznali da je sve tačke otplesala plesačica Marine Jahan, a ne glumica Jennifer Beals, to nam nije pokvarilo doživljaj ovoga filma, koji je iznio i nezboravne hitove oput “Maniac” te ”Flashdance… What a Feeling” .

3. Jeste li za ples? 
Po uzoru na istomeni film s glumačko-plesačkim legendama Fredom Astairom i Ginger Rodgers, 2004. godine snimljen je "Jeste li za ples?". U njemu Richard Gere tumači muškarca koji proživljava krizu srednjih godina, a liječi ju satovima standardnih i latinoameričkih plosova kod zgodne instruktorice (Jennifer Lopez).

Nakon ovog filma i osobe s dvije lijeve noge imaju potrebu upisati plesnu školu, a bonus bodove dobiva neočekivanim raspletom u kojem glavni likovi ne započnu romantičnu vezu.

4. Billy ElliotSvaka čast "Crnom labudu" i tinejdžerskoj drami "Central Stage" koja prati grupu njujorških plesača, ali ako nas se pita koji bismo baletni film gledali opet i iznova, onda je to Billie Elliot!

Jamie Bell u ulozi talentiranog dječaka koji se mora boriti s rodnim sterotipima okoline da bi uživao u plesu jednako je dirljivo kao i njegove plesne dionice.


5. Footloose 

Zamislite da živite u gradu u kojem je ples zabranjen? Upravo s ovakvom nevjerojatnom premisom bavio se film "Footloose". On možda nije onako tehnički potkovan u smislu plesa kao ostali kandidati na popisu, ali nam je zato pokazao svu moć ove aktivnosti.

Šarmantnog Kevina Bacona u bijeloj potkošulji i trapericama ne moramo posebno ni isticati, zar ne?

6. Groznica subotnje večeri 
Niko ne pleše tako vješto na pjesmu “Stayin’ Alive” kao mladi John Travolta, koji si je glavnom ulogom u filmu "Groznica subotnje večeri" priskrbio svjetsku slavu i mnogo ženskih obožavateljica. Priznajte, ko nije pokušao kopirati njegov “rad rukama i kažiprstom”?

7. Čarobni Mike i Čarobni Mike XXL
Jeste li vidjeli komplicirane koreografije koje izvode slavni glumci predvođeni Chaningom Tatumom? Zbog tih se filmovima itekako isplati ostati pred malim ekranima i propustiti izlazak.

https://www.youtube.com/watch?v=8AnW97qET4E

Zadovoljna.hr

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba