dom znanja i inspiracije

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu obilježava 72. godišnjicu

Autor: Žene.ba
FOTO: efsa.ba
Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu obilježava 72. godišnjicu svog postojanja i rada. Tokom svih ovih godina, Ekonomski fakultet je bio dom znanja, inspiracije i uspomena za sve generacije studenata koji su kroz njegove hodnike kročili ka ostvarenju svojih snova.

Ova proslava nije samo trenutak da se osvrnemo na postignuća, već i prilika da se ponovo povežemo sa svim onima koji su doprinijeli bogatoj tradiciji Ekonoskmog fakulteta.

U periodu od 14. do 18. oktobra 2024. godine, Univerzitet u Sarajevu – Ekonomski fakultet će svečano proslaviti 72 godine svog postojanja i rada, i tim povodom organizovati niz važnih događaja.

Pogledajte bogati program kojim će Ekonomski fakultet obilježiti 72. godišnjicu

Na današnji dan prije tačno 72 godine, Uredbom o osnivanju Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, koju je Vlada Narodne Republike Bosne i Hercegovine donijela 31. 7. 1952. godine, održano je prvo predavanje i time zvanično počeo sa radom Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Od tada pa do danas, Fakultet je kroz sve cikluse studija, odškolovao mnoge uspješne profesore, poduzetnike, ekonomiste ali i dobre ljude koji se rado vraćaju Fakultetu, prisjećajući se prijateljstava i zabavnih studentskih dana u klupama.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba