Američka gimnastičarka

Jordan Chiles dokazuje da žene mogu briljirati u svemu što zamisle - i to sa dugim noktima

Autor: Žene.ba
Foto: X
Gledajući takmičenja u gimnastici na Olimpijadi, ne možete ne biti fascinirani nevjerovatnom fleksibilnošću i preciznošću gimnastičarki. No, osim spektakularnih poteza i nevjerovatnih akrobacija, jedan od detalja koji je ove godine izazvao posebnu pažnju su dugi akrilni nokti američke gimnastičarke Jordan Chiles.

Na Olimpijadi u Parizu 2024., Chiles je zajedno sa Simone Biles, Sunisom Lee, Jade Carey i Hezly Riverom osvojila zlatnu medalju u ekipnom takmičenju. No, ono što je dodatno istaklo njen nastup bili su akrilni nokti ukrašeni predimenzioniranom francuskom manikurom u bojama američke zastave.

Mnogi su bili iznenađeni ovim neobičnim odabirom, s obzirom na zahtjevnost gimnastičkih vježbi i mogućnost da dugi nokti predstavljaju prepreku. Međutim, Jordan Chiles ima potpuno drugačije mišljenje. U razgovoru s novinarima Associated Pressa, istakla je kako joj dugi nokti zapravo pomažu u koncentraciji tokom nastupa.

"Dok vježbam, pazim da ih ne slomim," rekla je Chiles. "To mi pomaže da budem još više koncentrisana na svoju izvedbu." Iako su akrilni nokti čvrsti i dugotrajni, priznaje da se mogu dogoditi i povrede. U prošlosti je znala slomiti nokat i doživjeti bolne situacije, ali te situacije su rijetke.

Chiles se oslanja na duge nokte kao dio svog stila, i iako su njene kolegice iz američkog gimnastičkog tima odabrali umjerenije verzije, ona ne vidi nikakav problem u njihovom nošenju.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba