Popiju veliku čašu vode
Stručnjaci se slažu da ispijanje vode ima dvije osnovne prednosti: povećava metabolizam i hidrira vaše tijelo.
Zdravo doručkuju
Doručak je najvažniji obrok tokom dana. Istraživanja pokazuju da ćete, ako dan započnete s ukusnim i zdravim doručkom, praviti bolje i zdravije izbore i tokom dana.
Ograničavaju korištenje mobilnog
Osim ako nije apsolutno neophodno za vaš posao, izbegavajte korištenje telefona rano ujutro. Dajte sebi malo vremena da budete potpuno opušteni.
Spreme krevet
Kad napravite svoj krevet odmah kada se ujutro probudite, od toga ćete imati dvije koristi. Prvo, završićete zadatak odmah nakon što ste se probudili tako da će vaš dan početi s malim povećanjem samopouzdanja i drugo, kada dođete kući umorni od radnog dana, zateći ćete lijepo namješten krevet i ništa neće stajati između vas i sna.
Isplaniraju dan
Planiranje dnevnih aktivnosti pomoći će vam da svoj dan iskoristite do maksimuma te da ispunite sve zadane ciljeve, prenosi Krstarica. Jutarnji sati najbolji su za razvijanje dnevnog plana i tada ćete najbolje postaviti dnevne prioritete.
Vježbaju
Većina ljudi koji vježbaju na dnevnoj bazi to čine ujutro. Bilo da odlaze u teretanu ili se rastežu uz jogu jutarnja aktivnost podiže razinu energije koja je potrebna za nastavak dana. Ako niste tip osobe koja voli vježbanje ipak pokušajte ustati 15 minuta ranije nego obično i napraviti seriju sklekova i čučnjeva.
Malo pospreme kuću
Malo pozitivnih stvari rano ujutro, pomoći će vam da nastavite biti produktivni i tokom cijelog dana. Rani jutarnji sati odlični su za pospremanje, jer obično jedino vi budete budni i nema ničega što vam može odvraćati pažnju.
Rješavaju prioritete
Na vašoj listi obaveza uvijek postoje neke koje su vam manje poželjne od drugih. Upravo njih morate riješiti prve i ne odgađati hvatanje u koštac s njima. Jutro je vrijeme kada imate najviše energije za to.
Pripremaju ručak
Kupite kutiju za ručak, pripremite ga kod kuće i nosite na posao. Ljudi koji glavno jelo pripremaju kod kuće imaju manje problema s viškom kilograma od onih koji na poslu jedu gotovu hranu.