Da bi se odmrznuo čak i mali komad mesa, potrebno je da prođe najmanje dva, tri sata. Postupak možete ubrazati upotrebom mikrotalasne, ali postoji i negativna strana. Nerijetko se dešava da se meso po površini već malo skuva, a da iznutra ostane zaleđeno.
Međutim, postoji jedan praktično zaboravljen trik koji su koristile naše bake, a koji znatno ubrzava odmrzavanje mesa.
Za najviše 10 minuta, namirnica će već biti spremna za pripremu.
Naime, uzmite dvije metalne posude. Jednu okrenite naopako i na nju stavite meso, na koje ćete onda položiti drugu posudu i napuniti je vrelom vodom. Sačekajte samo 5 do 10 minuta i to je to.
Trik je u tome da je metal, naročito aluminijum, odličan provodnik toplote. Voda u loncu koji je na mesu rasporediće toplinu po cijeloj površini mesa i zato će se brže odmrznuti, prenosi Krstarica.
(Žene.ba)