Lifestyle

Karfiol iz rerne

Autor: Žene.ba
zap-k

Zapečeni karfiol, jednostavan za pripremu i veoma ukusan.

Sastojci:

– 1 kg karfiola

– 2 jajeta

– 3 dl mlijeka

– 1 kiselo vrhnje

– 4-5 kašika brašna

– sol, suhi biljni začin

– peršin

– parmezan

Priprema:

Karfiol skuhati u slanoj vodi. Jaja, mlijeko, brašno i kiselo vrhnje izmiksati. Smjesu začiniti po sopstvenom ukusu.

Možete dodati malo parmezana i peršina u smjesu.

Kuhan karfiol složiti u nauljenu vatrostalnu posudu, pa preko preliti smjesu sa jajima. Zapeći u rerni na 180 stepeni, oko 25 minuta.

Poslužiti uz meso po izboru.

(Žene.ba)

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba