Lifestyle

Patlidžan rolnice

Autor: Žene.ba
Baked,Eggplant

Rolnice od patlidžana zapečene u rerni.

Sastojci:

– 3 patlidžana

Nadev:

– 1 šolja rendane mocarele

– 1/4 šolje rendanog pamezana

– 100 g krem sira

– 1 šolja rikota sira

– 1 jaje

– 2 kašike sitno sjeckanog bosiljka

– 4 kašike sitno sjeckanog peršina

– 2 kašičice soli

– 1/2 kašičice bibera

– 2 kašičice bijelog luka u prahu

– 10 kašika ulja

I još:

– 600 g sosa od paradajza

– 1 šolja rendane mocarele

– 4 kašike prezli

Priprema:

Patlidžane isjeći tanko po dužini, dobro posoliti i ostaviti da odstoje oko pola sata.

Nakon pola sata ih oprati, osušiti papirnim ubrusima i i poredati u podmazanu tepsiju.

Svaki patlidžan premazati i odozgo sa malo ulja.

Peći u zagrijanoj rerni na 210 stepeni oko 30 minuta ili dok ne porumene.

Ostavite patlidžane da se malo ohlade.

Za to vreme pomiješajte sve navedene sastojke za nadjev.

U dublju tepsiju stavite malo manje od polovine sosa, samo toliko da pokrije dno tepsije. Pospite prezlama i ostavite na stranu.

Stavljajte pripremljenu smjesu na šnite patlidžana, zamotajte u rolnice i redajte u tepsiju.

Kada ste završili stavite po kašiku sosa preko svake rolnice.

Pecite na 200 stepeni oko 45 minuta. Zatim pospite rendanom mocarelom i pecite još dvadesetak minuta, ili dok se sir ne otopi i malo porumeni.

(žene.ba)

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba