Lifestyle

Pletenice su najpopularnija ljetna frizura

Autor: Žene.ba
14448404_1162195277196071_5449014979686563840_n

Ove sezone svi će nositi pletenice. Ispletite ih drugačije i gdje god odete budete zamijećeni!

Nestašne pletenice. Heidi frizura (iliti frizura mljekarice) postaje zločesta kada ljetne valove spojite s pletenicom koja uokviruje lice. Pripremite kosu s nekoliko špriceva slanog spreja te prstima malo zgužvajte kosu kako bi dobila na volumenu. Nakon toga napravite razdjeljak i malu francusku pletenicu s obje strane lica. Kada s pletenicom dođete do ispod uha, pričvrstite je ukosnicama i gotovi ste!

Eksperimentirajte s bojama. Pletenice se neće vidjeti dobro ako je vaša kosa monokromatska, tj. cijelom svojom dužinom i površinom iste nijanse (npr. platinasta, tamnosmeđa ili crna). Kako biste istaknuli svoje pletenice (pogotovo ako ih planirate često nositi), razmislite o svijetlim (ili tamnim) pramenovima (ili oboje!)), a slobodno se odvažite i na nešto hrabrije nijanse poput ružičaste, zelene, modre ili žute koje su za ljetne mjesece kao stvorene.Čak i ako su suptilni, pramenovi ističu različite tonove koji se sjajno vide kada su ispleteni.

Pletenica sa strane. Kako svoju običnu pletenicu “sa strane” učiniti drukčijom od drugih: s puno mini pletenica i malo hippie nakita. Nanesite sprej za teksturiranje kose od korijena do vrhova te kosu prebacite na jednu stranu. Podijelite pramenove na tri dijela. Uzmite jedan dio i ispletite pletenicu, s time da pritom upletete i jednu narukvicu ili nisku perli (samo ih pričvrstite metalnom ukosnicom). Potom napravite drugu pletenicu od mini pletenice s nakitom i preostala dva dijela kose te je pričvrstite na vrhovima. Na kraju malo razmrsite pletenice kako bi izgledale prirodnije.

Nabrijana pletenica. Za ovaj look prvo napravite tri reda malih francuskih pletenica (jednostavnije ih je napraviti nego “cornrows” pletenice uz glavu kakve često nosi Alicia Keys) s obje strane glave, a gornji dio kose ostavite netaknut i bez pletenica. Malo natapirajte kosu na tjemenu i nalakirajte sprejem za kosu, a na kraju skupite svu kosu, zajedno s pletenicama, u niski rep.

Cosmopolitan.hr
© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba