Niz pobjeda i lijepih priča

Po čemu ćemo pamtiti Olimpijske igre: Inspirativni trenuci ženske snage i solidarnosti

Autor: Žene.ba
Foto:X
Olimpijske igre u Parizu 2024. godine ostat će upamćene ne samo zbog izvanrednih sportskih postignuća, već i zbog dirljivih trenutaka koji su nadmašili očekivanja i dodali novu dimenziju sportskom duhu.

Evo nekoliko nezaboravnih trenutaka koji su oduševili gledaoce širom svijeta:

Simone Biles i Jordan Chiles se naklonile Rebeci Andrade

Tokom ceremonije dodjele medalja, američke gimnastičarke Simone Biles i Jordan Chiles odale su počast brazilskoj gimnastičarki Rebeci Andrade, koja je osvojila zlatnu medalju na parteru. Njihov čin poštovanja i priznanja bio je odraz sportskog duha i kolegijalnosti. “Svi smo u ovom sportu jednako posvećeni i radimo najviše što možemo. Uvijek ćemo podržavati svoje konkurente jer razumijemo koliko truda uažu,” izjavila je Biles.

Nada Hafez nastupala trudna

Egipatska sportiskinja Nada Hafez, koja je nastupila u ženskom turniru u sablji, postigla je pobjedu u svom prvom meču, iako je bila u sedmom mjesecu trudnoće.

“Na podiju smo bili troje – ja, moj protivnik i moja beba koja dolazi,” napisala je Hafez na društvenim mrežama, pokazujući nevjerovatnu hrabrost i odlučnost.

Sydney McLaughlin-Levrone i kruna nakon rekordne pobjede

Sydney McLaughlin-Levrone, koja je odbranila svoj svjetski rekord na 400 metara s preponama, nosila je posebnu krunu koju joj je poklonila šogorica. Njena pobjeda i emotivni trenutak simboliovali su nevjerovatnu strast i predanost.

Solidarnost na 100 metara: Pomaganje povrijeđenoj takmičarki

Tokom preliminarne utrke na 100 metara, Lucia Moris iz Južnog Sudana pala je i povrijedila se, a takmičarka iz Laosa, Silina Pha Aphay, žurno je priskočila u pomoć prije nego što su doktori stigli. “Svi znamo kakav je osjećaj biti povrijeđen u ovakvoj konkurenciji. Ovdje smo da podržimo jedni druge,” izjavila je Pha Aphay.

Suni Lee objavila svoj pad na TikToku

Gimnastičarka Suni Lee, koja je osvojila zlatnu i dvije bronzne medalje, podijelila je video svog pada na društvenim mrežama uz humorističan opis. Ova iskrenost i humor dodatno su osnažili njen imidž i povezanost sa navijačima.

@sunisalee_

😭🥲🥲

♬ Star Spangled (Bass Boosted) - SNC

Pobjeda tima SAD-a u ekipnom finalu gimnastike

Tim ženskih gimnastičarki iz SAD-a, predvođen Simone Biles, osvojio je zlato u ekipnom finalu, čime su označili svoj prvi uspjeh na Olimpijadi u Parizu 2024. godine.

Kineska olimpijka odala počast pvrijeđenoj suparnici

Kineska olimpijka Bing Jiao He pokazala je duboko poštovanje prema španskoj sportašici Carolini Marin, koja je morala predati meč zbog povrede. Iako je He u finalu izgubila, dok je primala srebrenu medalju, ponosno je pokazala španski bedž koji joj je poklonio španski tim. Na press konferenciji je izjavila: “Suosjećam s Carolinom, izuzetnom sportašicom. Htjela sam ponijeti njen duh sa sobom u finale i želim joj brz oporavak.”

@eurosport What a beautiful gesture 🫶❤️ #paris2024 #olympics #olympicspirit ♬ original sound - Eurosport

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba