Lifestyle

Slasni punjeni pečeni krompiri

Autor: Žene.ba

VRIJEME PRIPREME: 50 min
Sastojci:
5 mladih krompira, 4 čajne kašičice maslinovog ulja, 300 g očišćene,
4 očišćene i narezane stabljike celera, 200 g baby špinata, 240 g kiselog vrhnja, sol,
mljeveni crni papar
Punjenje: narezana zelena chilli papričica, glavica crvenog luka, 300 g cherry
rajčica narezanih na četvrtine, 60 g indijskih oraščića, avokado narezan na manje
kockice, 50 g radiča, par listova svježeg bosiljka, 1 čajna žličica mljevene slatke paprike.

PRIPREMA
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Premažite krompire s 2 čajne kašičice maslinovog ulja i
začinite solju i paprom. Napravite par rupica vilicom i zamotajte u aluminijsku foliju.
Stavite u pećnicu i pecite 30 – 40 minuta ovisno o veličini. U međuvremenu zagrijte ostatak maslinovog ulja u tavi na srednjoj jačini vatre. Dodajte celer, malo soli i miješajte 6 – 8 minuta dok sve ne omekša. Dodajte špinat i kuhajte dok ne omekša, oko minutu – dvije. Stavite sa strane. Izvadite krompire iz pećnice i stavite sa strane. Kada se ohlade, razrežite ih i napunite kiselim vrhnjem. Zatim dodajte pripremljeno povrće i ostatak začina. Želimo vam dobar tek!

Grazia.hr

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba