1. Mojito s krastavcima
Za 8 čaša: Operite ½ svježeg krastavca i narežite ga na ploške. Operite 5 limeta, obrišite ih, prerežite i iscijedite sok pa ga pomiješajte s 5 žlica smeđeg šećera i 200 ml bijelog ruma. U 8 čaša raspodijelite kockice leda, a u vrč ulijte napravljeni napitak i 1 l mineralne vode. U čaše raspodijelite napitak, i dodajte krastavce, koricu limete i listiće matičnjaka.
2. Koktel od šampanjca i breskvi
Za 8 čaša: 100 ml soka od breskvi pomiješajte s 1 bocom hladnog šampanjca. Raspodijelite koktel u čaše i ukrasite listićima bosiljka.
3. Koktel od šampanjca i bobičastog voća
Za 16 čaša: 1 limun, 1 vezica matičnjaka, 2 žlice šećera, 750 ml hladnog bijelog vina (Rizling), 100 ml likera od ribizla, 200 ml soka od borovnice, 2 boce ohlađenog šampanjca
Limun operite u vrućoj vodi, obrišite ga i narežite na ploške. Stavite ga u bolu zajedno s matičnjakom, šećerom i vinom. Miješajte dok se šećer ne otopi. Dodajte liker od ribizla i sok od borovnica. Na kraju dodajte i šampanjac.
Cosmopolitan.hr