Mitzi Bockmann

Tri znaka da veza neće uspjeti, prema savjetnici

Autor: Žene.ba
Ilustracija
Prepoznavanje pokazatelja toksične veze može biti izazovno, pogotovo kada smo u centru takvog odnosa.

Stoga je korisno naučiti rane znakove koji upućuju na to da bi naša nova veza mogla postati problematična, tvrdi savjetnica za veze i odnose, Mitzi Bockmann.

"Određeni znakovi mogu vam pomoći da prepoznate pokazatelje toksičnosti u trenutnoj vezi, ali važno je na njih obratiti pozornost i kada upoznajete novu osobu", istaknula je za YourTango.

Otkrila je tri takva znaka na koja je važno obratiti pozornost.

1. Ne osjećate se dobro u svojoj koži

"Najvažniji znak koji treba pratiti jest kako se osjećate u vezi sa sobom. U zdravim vezama ljudi se osjećaju dobro i optimistično prema budućnosti. U problematičnim vezama često se osjećaju loše i depresivno, što može utjecati na njihov osjećaj vlastite vrijednosti. Ako se ne osjećate dobro u svojoj koži, to može biti znak problema u vezi", objašnjava Bockmann.


2. Izmišljate izgovore za vezu

Važno je biti iskren prema sebi. Ako stalno izmišljamo nove izgovore za probleme u vezi, možda je vrijeme za preispitivanje odnosa. "Zdravi odnosi ne zahtijevaju izgovore; oni su jasni i ispunjavajući", podsjeća savjetnica, prenosi Index.hr.


3. Utječe na vaš život i rad

Ako nam veza ometa svakodnevni život, poput posla ili društvenih aktivnosti, to može ukazivati na problem.

"Primjerice, ako se osjećate preopterećeno ili usredotočeno na probleme u vezi umjesto na svoje zadatke ili hobije, to može biti znak da ste u toksičnom odnosu. Kada vaša veza utječe na vašu sreću i produktivnost, vrijeme je da razmislite o situaciji ili potražite pomoć", zaključila je Bockmann.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba