Lifestyle

Umjesto sladoleda, smrznuti jogurt

Autor: Žene.ba
frozen-yoghurt-

https://www.instagram.com/p/BESDpmWi8TR/?utm_source=ig_embed

FROYO

Iako je jogurt na meniju brojnih svjetskih kultura već stoljećima, tek je njegov dolazak u SAD započeo komercijalizaciju proizvoda i industrijske oblike kakve poznajemo danas. Klasičan jogurt u čašici u trgovine je ušao 1930-ih, no prekretnicu je doživio tek 1970-ih kada se razvila tehnologija smrzavanja i izrade prvo sladoleda, a zatim i smrznutog jogurta. Prava pomama za njim nastala je kad se u recept počeo dodavati šećer pa je sve više ova smrznuta slastica ličila na sladoled, no onaj koji se reklamirao kao “zdravija” varijanta s manje mliječne masti. Froyo, naziv skovan od riječi frozen yogurt, odnosno smrznuti jogurt, tako je postao jedan od najpopularnijih američkih deserata i kao takav se zadržao do danas.

https://www.instagram.com/p/BD9guFai8Rg/?utm_source=ig_embed

Ne morate pronaći slastičarnicu koja ga poslužuje da bi ovu slasticu i isporbali. Froyo je u kućnoj izradi vrlo jednostavan desert koji možete oplemeniti kako god želite, smiješati s raznim okusima ili mu dodati razne dodatke. Glavni sastojak je grčki jogurt kojem se onda dodaje voće, prirodni zaslađivači i slično – rezultat je uvijek kiseliji od klasičnog sladoleda, ali zato zanimljivija alternativa.

https://www.instagram.com/p/BW3me-1l_ef/?utm_source=ig_embed

SMRZNUTI JOGURT KOD KUĆE

Sve što vam treba za super ljetni desert je grčki jogurt, zaslađivač (primjerice, med) i sezonsko voće. Mnogi će jogurtu dodati smrznutu bananu za kremastiju strukturu, a super će okus dati maline, borovnice, breskve i slično. Naravno da možete posegnuti i za mliječnim okusima kao što je primjerice čokolada – gotovo da i nema loše ideje kad se radi o smrznutom jogurtu. Sve sastojke samo treba dobro smiksati u blenderu te staviti u zamrzivač da se smjesa stisne – nakon toga svoj froyo možete poslužiti kako god želite, u čašici ili čak u kornetu.

Journal.hr

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba