Ljepota

Kako očistiti kistove za šminkanje poput profesionalca?

Autor: Žene.ba
make-up-ciscenje-1-1-970x546

Ako šminku koristite na dnevnoj bazi, svaki kist za šminkanje na sebi vrlo vjerojatno ima nakupine make upa. Osim što nije higijenski, posljedica toga je i što takvim kistom ne možete postići željenu pokrivenost i željeni učinak. Rješenje za to je ispravno čišćenje kistova, a ono će imati uistinu vidljive rezultate. Osim što ćete dobiti osjećaj da su kistovi kao novi, možete biti sigurni da će redovitim čišćenjem trajati godinama.

STRUČNJACI OTKRIVAJU SVOJE TAJNE

S obzirom na to da su im kistovi svakodnevni alat za posao, make up artisti imaju najbolje savjete i najbolja rješenja za održavanje. Stručnjaci tvrde da je kistove najbolje čistiti jednom u tri do četiri uporabe. Osim toga, objasnila je i koji su kistovi skloniji prljanju, odnosno bakterijama. Naime, četkice koje su izložene kremastim proizvodima imaju pogodnije tlo za stvaranje različitih bakterija, od onih koji se koriste za proizvode u prahu.

Priliko čišćenja, potrebno je namočiti četkice nekoliko minuta u toploj vodi. Prije ispiranja, četkice treba očsititi posebnim sapunom za čišćenje kozmetičkih četkica. Ako imate vremena, možete na kistove dodati i malo regeneratora za kosu, a zatim ponovno isprati. Stručnjaci napominju da se ovaj postupak treba poavljati sve dok četkice ne budu potpuno čiste, odnosno bez ikakvih ostataka pudera, kremastih proizvoda i slično. I posljednje, ali ne i manje važno – pomirište četku! Ako je miris neobičan, čak i nako čišćenja, ili pljesniv, vrijeme za novi kozmetički kist!

Journal.hr

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba