Popularna frizura

Kovrdžavi bob: Osvježite svoj izgled s najnovijim trendom

Autor: Žene.ba
Foto: Instagram
Kada govorimo o trendovima u frizurama, bob definitivno zauzima visoko mjesto. Ova frizura, koja je bila popularna već dugi niz godina, ponovo je osvojila srca mnogih zbog svoje svestranosti i mogućnosti prilagodbe. Posebno je zanimljivo kako se u posljednje vrijeme bob razvija u novu, kovrdžavu verziju koja dodaje dašak zabave i opuštenosti u klasični izgled.

1. Angular curly bob

Ova frizura kombinuje oštar i moderan izgled s mekoćom kovrdža. Sa šiškama, ovaj bob može biti vrlo prilagodljiv različitim oblicima lica. Ako imate ovalno lice, angularni bob će naglasiti simetriju i dodati strukturu, dok će kod srcolikih lica pomoći u ravnoteži između čela i brade.

2. French grl curls

Ove prirodne, razigrane kovrdže izgledaju kao da su stvorene bez puno truda, a idealne su za sve oblike lica. Ako imate okruglo lice, kovrdže koje počinju niže mogu pomoći da ga izdužite. Za duža ili ovalna lica, početak kovrdža više može dodati širinu.

3. Curly lob

Dugački bob s kovrdžama je elegantan i svestran, savršen za mnoge tipove kose i oblike lica. Ova frizura može vizualno izdužiti okrugla lica i omekšati kvadratne crte lica, pružajući sofisticiran i prirodan izgled.

4. Wolf cut bob

Ova moderna i divlja frizura spaja elemente shag i mullet stilova, pružajući voluminozan i dinamičan izgled. Wolf Cut Curls su idealne za one koji žele dodati teksturu i volumen svojoj kosi, te su odličan izbor za tanku kosu ili za one koji vole neobuzdane stilove.

5. Carrie curls

Ikonične kovrdže Sarah Jessice Parker iz serije "Sex and the City" i dalje su popularne. Ova slojevita frizura koja je bila na vrhuncu 90-ih i ranih 2000-ih, i dalje je vrlo tražena zbog svog klasičnog i elegantnog izgleda.

Savjeti za održavanje kovrdžavog boba

Ako se odlučite za kovrdžavi bob, važno je pronaći frizera s iskustvom u radu s kovrdžavom kosom. Prava dužina i slojevi mogu značajno uticati na izgled vaših kovrdža. Redovno šišanje i korištenje proizvoda namijenjenih kovrdžavoj kosi pomoći će vam da održite frizuru u optimalnom stanju.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba