Ljepota

U trendu i tokom hladnijih mjeseci: Ovo su najpoželjnije frizure za jesen

Autor: Žene.ba
frizute

August nas poziva da uživamo u čarima ljeta, ali i najavljuje skori dolazak hladnijih dana.

Na samom kraju ljeta najbolje je oprostiti se od dugih, suhih i uvijenih vrhova te u novoj sezoni kosi priuštiti mali makeover koji će joj itekako dobrodoći.

Ako žudite za promjenom, ovo su trendi frizure za jesen:

Butterfly Cut

Loading...

 

Butterfly Cut veliki je beauty trend koji je najavljivan već tokom ljeta, a svoj vrhunac dosegnut će tokom jeseni i zime.

Leptir frizura ima potencijal postati megatrend, a ključna prednost joj je činjenica da dugoj kosi daje svježi volumen.

Loading...

 

Tajna privlačnosti ove frizure krije se u nježnim pramenovima koji se uvlače u kosu i puštaju da posebno skladno i u suptilnim slojevima (poput krila leptira) padaju preko ramena. Leptir frizura odaje počast popularnim stepenasto šišanim frizurama iz 90-ih te u drugi plan stavlja kompaktnu, ravnu frizuru srednje dužine koja je klasično elegantna.

Bob srednje dužine

Loading...

 

Bob frizura neće iščeznuti s radara trendova za jesen 2022. Međutim, pretjerano precizno oblikovane frizure s dramatičnom asimetrijom su u znatno manjem fokusu, a u sezoni koja dolazi želimo suptilniji, ali elegantniji izgled kose.

Trend frizura u obliku boba srednje dužine je odličan izbor, a kao što i sam naziv sugerira, radi se o bob frizuri srednje dužine koji seže negdje oko potiljka.

Ravni, blago tupo oblikovani vrhovi također daju svježinu i zdrav izgled vrhovima umornim od ljeta te čine da fina kosa izgleda punije.

Uz to, bob srednje dužine izgledat će odlično u jesen 2022. i u kovrdžavom izdanju, a što je kovrdžavi stil razigraniji, to je izgled uzbudljiviji.

Mikro šiške

Loading...

 

Kako frizuru osvježiti bez puno kompliciranja? Sa šiškama, naravno. Trendi šiške veliki su trend, bez obzira radi li se o kratkoj ili dugoj kosi. No, u narednoj sezoni ne vladaju zavjesa šiške i Birkin izgled, već kratke mikro šiške. One završavaju tik iznad obrva i u duetu s bobom, ali i sa srednjom kosom u jesen 2022, daju rock i razigran izgled u isto vrijeme.

(Žene.ba)

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba