Fashion statement

Bucket šeširići su praktični i preslatki u isto vrijeme

Autor: Žene.ba
Foto: Instagram
Bucket šeširi su nezaobilazan ljetni modni dodatak čiji je izgled inspirisan oblikom preokrenute kante, što im daje jedinstveni karakter. Ovi šeširi imaju širok, nagnut obod prema dole i visoku, cilindričnu krunu, osmišljene su kao funkcionalna zaštita za glavu ribara i poljoprivrednika od sunca i kiše.

Iako su prvobitno bili namijenjeni praktičnosti, bucket šeširi su danas postali omiljeni modni statement koji kombinuje stil i funkcionalnost. Širok obod pruža izvrsnu zaštitu od sunčevih zraka, čineći ih savršenim izborom za dane provedene na plaži ili šetnje gradom.

Ovi šeširi dolaze u raznim varijantama - jednobojni ili s raznim uzorcima, izrađeni od materijala poput pamuka, poliestera, slame ili frotira. Ovisno o materijalu, mogu biti lagani i prozračni za vruće ljetne dane ili pak malo čvršći za dodatnu zaštitu od vjetra.

Popularnost bucket šešira nije ograničena samo na njihovu praktičnost. Mnoge poznate osobe poput Hailey Bieber uživaju u njihovom šarmu, a učesnici Coachelle često ih biraju kao modni dodatak koji upotpunjuje njihov festival look.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba