povratak u prošlost

FOTO Nekad i sad: Modni trendovi 90-tih koji su IN ove sezone

Autor: Žene.ba
FOTO: Ilustracija
Trendovi dolaze i odlaze, ali se nerijetko dešava da se ponavljaju i da neki komadi odjeće za koje smo mislili da su odavno izašli iz mode, uz malo korekcije budu ponovo IN. U nastavku vam donosimo 3 najtrendi modna izričaja 90-tih koji su itekako popularni ove sezone.

1. High waisted traperice

Koliko god se ljubitelji farmerki sa uskim nogavicama opirali povratku traperica, one su već odavno 'must have' svakog ženskog ormara, a po svemu sudeći tako će i ostati. Pogodne za casual varijantu, ali i za nešto elegantniju ukoliko se kombinuju sa uskim majicama ili bluzama ili ako ih nosite sa visokim potpeticama kako bi dodale dozu sofisticiranosti.

2. Životinjski uzorci

Životinjski print jedan je od trendova koji nikada u potpunosti ne umiru - popularnost mu samo raste i opada svake sezone, ali kad se dobro kombinira, nikada uistinu ne izlazi iz mode.Trend životinjskih uzoraka donosi dozu divljine u modu. Leopard, zebra ili tigar uzorci često se koriste kako bi stvorili hrabar i privlačan izgled.

3. Marame i trake za kosu

Marama može biti jako cool detalj koji možemo nositi na razne načine - oko vrata, oko ruke, na torbici ili šeširu, ali i frizuru što je još od ljetos jedan od najvećih trendova. To potvrđuju i brojne it djevojke koje viđamo na ulicama i na Instagramu, a koje u svojim street style obavezno na glavi imaju i maramu. Što se trake za kosu tiče, izuzetno praktična i nosiva u raznim kombinacijama; od street stylea, sporta pa do nekih finijih kombinacija, a neizostavan je modni dodatak još od 60-ih i 70-ih.

(Žene.ba)

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba