Donosimo savjete

Kako efektno stilizovati animal print?

Autor: Žene.ba
Foto: Instagram
U prvim danima proljeća primijetili smo naglu pojavu animal printa, koji je zatim nezaustavljivo zavladao modnom scenom. Izgleda da ova moda neće lako nestati, pa možemo očekivati da će se tokom nadolazeće ljetne sezone animalni uzorci nastaviti širiti i dominirati odjećom i modnim dodacima.

Iako je animal print sam po sebi izazovan i efektan, on ujedno krije i brojne zamke usljed kojih outfiti mogu zalutati na neželjenu stilsku teritoriju. S tim u vezi, ove sedmice, uz pomoć vodećih modnih trendseterki, usvajamo osnovna pravila stilizovanja životinjskog dezena.

U mjesecima poput maja i juna, kada su vremenski uslovi često nepredvidljivi, važno je biti oprezan pri odabiru idealnog outfita. Promjenjivo vrijeme, koje uključuje kišu i sunce, sugeriše da se odlučimo za sigurne odjevne kombinacije koje obično uključuju tamnije boje. Budući da tragovi kiše i drugih neprilika postaju vidljivi na odjeći, animalni print može biti idealna kamuflaža u ovakvim situacijama. Tokom jutarnjih, popodnevnih i večernjih sati, preporučljivo je odabrati hlače s leopard printom kao ključni komad odjeće. One mogu biti kombinovane s običnom bijelom majicom i sakoom, oversized džemperom u jarkoj boji ili pak plavom košuljom i crvenim cipelama. Za one koji žele nešto senzualniji izgled, uske animal print hlače mogu se kombinovati s bijelom majicom koja također ima drugi uzorak.

Haljine sa animal printom

Animal print na obući i ostalim aksesoarima

Animalni uzorak na obući i ostalim dodacima postaje popularan izbor tokom nestabilnih vremenskih uslova u mjesecima poput maja i juna. Ovaj uzorak može poslužiti kao modni statement te dodati dozu stila i čak i najjednostavnijim odjevnim kombinacijama.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba