Moda

Koji je kultni film inspirirao modu ove sezone?

Autor: Žene.ba
moose-knuckles-fw19-4-790x433

Inspirirani kultnim klasikom Alejandra Jodorowskog iz 1973., ”The Holy Mountain”, kanadski brend Moose Knuckles u kampanji za jesen/zimu 2019/20 priča priču pod nazivom ”Sacred Glacier” (eng, sveti ledenjak). Moose Knuckles je  kanadski brend koji konce obiteljske tradicije vuče od 1921., no osnovan je tek 2009. godine. Ponose se stvaranjem ”najfinije, najčvršće i najluksuznije sportske odjeće na svijetu”, za hladne uvjete.

https://www.instagram.com/p/B1jlbIxHTJL/?utm_source=ig_embed

Što bi onda uopće bilo idealnije za obući na ekspediciju u potrazi za svetim ledenjakom po prostranstvima vječnog snijega i leda u kanadskom Arktiku? Sedam istraživača otisnulo se na put na kojem će pronaći i više no što su tražili. ”Doseći sveti ledenjak znači suočiti se s ogromnim svjetlucavim iluzijama koje nam skreću pogled s bitnih stvari.” – tvrdi Tu Ly iz dizajnerskog tima Moose Knucklesa – baš poput filma na koji se referiraju. Ako niste gledali: radi se o prosvjetljenju kroz istinu koja proždire iluzije.

https://www.instagram.com/p/B1kOpeHneCK/?utm_source=ig_embed

Svaki od sedam pustolova predstavlja jedan od sedam smrtnih grijeha. Požuda, proždrljivost, pohlepa, gnjev, zavist, ponos i lijenost. Nalazimo ih u ključnom trenutku kada svatko od njih neupitno treba proći transformativni ritual. Ubrzo ulaze u kolibicu, koja je poput šatora iz Harryja Pottera i plamenog pehara, mnogo prostranija nego što se čini izvana. Unutra kreću reference na spomenuti meksički kultni film, a poruka je prilično jasna: ”Real Life Awaits.” (eng. stvarni život čeka). Ona je ujedno i moto ovosezonske kampanje. ”Sacred Glacier je o skidanju s j***nih telefona. Stvarni život čeka.”, poručuju.

https://www.instagram.com/p/B1bpTrNlzNA/?utm_source=ig_embed

U izdržljivim parkama, puffericama viskog sjaja i toplim, izoliranim kaputima, nema razloga za ne otisnuti se u nepoznato, iako tenutno zurite u ekran, ironično. Ko zna, možda i vi naiđete na kakav sveti ledenjak ili planinu.

Pogledajte ”Sacred Glacier” u nastavku.

https://www.youtube.com/watch?v=XQoiRpxEYbM

Elle.hr

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba