Dobar izbor

Kraljica Letizia se pohvalila novom haljinom

Autor: Žene.ba
Španski kraljevski par, kraljica Letizia i kralj Felipe VI dodijelili su Nacionalne nagrade za kulturu na svečanoj večeri održanoj u Muzeju Nacionalnog umjetničkog centra Reina Sofía.

Kraljica Letizia je za tu priliku predstavila prekrasnu koktel haljinu u jednoj od svojih omiljenih boja za posebne prilike.

Nakon što je otkazala službeni put u Jordan uslijed složenosti međunarodne politike, kraljica Letizia, baš kao i Kate Middleton, vratila se kraljevskim dužnostima te je s kraljem Felipeom VI prisustvovala jednom od omiljenih joj događaja, dodjeli Nacionalnih kulturnih nagrada.

Svečana dodjela nagrada

Dodjeljene nagrade izražavaju priznanje društva različitim ljudima i institucijama za njihov doprinos i obogaćivanju kulturne baštine Španije. Među pobjednicima, grupisanim u različite teme, istaknule su se osobe poput glumice Penélope Cruz, dizajnerice Terese Helbig i pisca Luisa Landera.

Nova haljina kraljice Letizije

Kraljica Letiza ove je godine pokazala niz sjajnih stajlinga, a u većini se odlučila za naglašenu skromnost. Tako je ponovila brojne lookove, posluživši kao nenadmašan primjer podrške održivoj modi i odgovornijoj potrošnji. Najčešće se odlučivala za prilično klasične odjevne komade čija je premisa elegancija i nenametljiv, ali itekako jasan chic efekt.

Za ovu priliku, zadržavajući sofisticiranu i damsku estetiku koji su obilježili nekoliko posljednjih pojavljivanja, španska kraljica je odabrala haljinu koju će mnogi vrlo vjerovatno smjestiti na listu njezinih najboljih stajlinga godine, prenosi tportal.

Riječ je o novoj haljini u njezinom ormaru, a kraljica je ponovo zaigrala na kartu jednostavnosti odabravši u bijelu midi haljinu obrubljenu čipkom čiji dizajn potpisuje španski brenda Sfera. Bijela haljina midi dužine, klasičnog kroja i s kratkim rukavima bila je lišena nepotrebnih detalja – čipka cvjetnog motiva na rubovima bila je sasvim dovoljan ukras.

Hit srebrne cipele

Kraljica je stajling zaokružila srebrnim slingback sandalama. Model špic vrha i kitten potpetice ultimativni je jesenski hit, a kraljica je ovom modelom pomirila želju za elegancijom, chic izgledom i prijeko potrebno udobnosti uslijed zdravstvenih problema nakon povrede stopala.

Naime, zbog Mortonovog neuroma od koje boluje, Letizia se odavno oprostila od visokih peta. Looku je dodala i torbicu, također u srebrnoj boji. A srebrna boja se pokazala kao odličan dodatak bijeloj, ne previše kontrastna, nenametljiva, a opet dovoljno efektna.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba