Cool girl

Miu Miu revija je najavila povratak omraženih štikli koje su obilježile 2000-e

Autor: Žene.ba
FOTO: Profimedia
Kada je u pitanju postavljanje trendova, možemo računati na nepogrešivi modni “radar” Miuccie Prade. “Cool girl” faktor u kolekcijama sestrinskih kuća Miu Miu i Prada je neporeciv i sasvim je jasno zašto već godinama ne silaze s vrha ljestvice najpoželjnijih brendova.

Miuccia je i ovog “modnog mjeseca” potvrdila da je na razini zadatka, najprije s eklektičnom retrofuturističkom Prada kolekcijom u Milanu, a zatim na Miu Miu reviji u Parizu.

Transformacija brenda Miu Miu iz “Pradine mlađe sestre” u jedan od vodećih marki današnjice fenomen je koji nas ne prestaje oduševljavati te možemo računati kako će svaka kolekcija izroditi niz viralnih modnih trenutaka, prenosi fashion.hr

Od mikrosuknjica i kardigana preko “nerdy” naočala i “it” torbi do “kitten” štikli, balerinki i motociklističkih čizama, ovaj brend neumorno diktira trendove koje high street trgovine zatim marljivo prepisuju. Upravo zato ne sumnjamo kako ćemo uskoro posvuda viđati stilove nalik onima prikazanima u ponedjeljak u pariškoj Palači d’Iéna.

Reviju je otvorila nova “it” djevojka Sunday Rose Kidman-Urban (kći Nicole Kidman i Keitha Urbana), a uslijedila su pojavljivanja dobro poznatih lica poput Hilary Swank, Willema Dafoea i Alexu Chung. Sama kolekcija donijela je zanimljiv ansambl minimalističkih komada, redizajnirane tradicionalne dječje odjeće i maštovitih outfita koje je stilizirala genijalna Lotta Volkova.

Ove slojevite kombinacije tako su uključivale džempere svezane poput topova, preklopljene haljine te sportske majice s naramenicama koje diskretno proviruju ispod vrlo ženstvenih komada.

Modne dodatke i obuću iščekivali smo s posebnim nestrpljenjem i moramo priznati kako “wow” faktor ni ovoga puta nije izostao. Uz nabrane “clutcheve” i torbe od brušene kože najviše su se istaknule salonke otvorenih prstiju koje su evocirale prepoznatljivu siluetu 2000-ih.

Zlatni, ljubičasti, crni i bijeli “peep toe” modeli s kontrastnim porubima odvažno su prošetali pistom, najavljujući oživljavanje još jednog (omraženog) y2K trenda. Ne sumnjamo kako su ovakve štikle svojedobno pronašle put u vašu garderobu, a ako pitate Miucciju, vrijeme je da ih izvučete iz mračnog kutka ormara.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba