Fashion inspo

Prsluci su must-have ovog ljeta, a lako se i kombinuju

Autor: Žene.ba
Foto: Instagram
Modna scena je ove godine započela s formalnom ideologijom koja je dominirala. Opuštene traperice i basic majice ustupili su mjesto odijelima, košuljama i kravatama, a prsluci su postali neizostavan trendni dodatak koji je obogatio svaku kombinaciju.

Iako je popularnost formalnog stila polako splasnula, prsluci nisu otišli u zaborav; naprotiv, postali su ključni element za osvježavanje i dinamiziranje ljetnih outfita.

Sada, ulaskom u novu sezonu i dolaskom novih modnih trendova, mijenjamo pristup nošenju prsluka. Umjesto da ih nosimo isključivo uz košulje, prsluke kombinujemo na neočekivane načine u dinamičnim stilovima. Nose se na basic majice, prozirne komade ili kao elegantni topići, prilagođeni različitim prigodama.

Prsluci više nisu samo dio formalnih lookova; sada ih nosimo u svakodnevnim, dotjeranim i elegantnim kombinacijama tokom cijelog ljeta. Klasični laneni prsluk možete kombinovati s oversized traper bermudama, kaubojskim remenom, Birkenstock papučama i velikom torbom od rafije za stylish izgled dok idete na plažu. Ovaj look posebno je popularan među skandinavskim modnim entuzijastima u vrućim ljetnim danima.

Cropped prsluk odlično će izgledati uz trendi capri hlače, kožne japanke na petu i malu statement torbicu za dotjeran dnevni izgled. Za večernju varijantu, kombinujte ga s omiljenom plisiranom suknjom, sheer čipkastom majicom i kitten heels cipelama. Dodajte upečatljivi nakit i torbu u boji koja će privući pažnju.

Što se tiče boja i uzoraka, klasični crni prsluk je uvijek popularan izbor koji se lako kombinuje s različitim stilovima. Osim crne, popularni su i sivi, smeđi i kremasti modeli ovog ljeta. Također, sve više trendseterica bira šarmantne dizajne i upečatljive printove kod prsluka.

Kada su u pitanju krojevi i siluete, prsluci s V-izrezom ostaju klasičan izbor koji nikada ne izlazi iz mode. Moderni dizajni s oštrim linijama i zatvoreni krojevi također su jako traženi ove sezone. Dugi prsluci s izrezom u donjem dijelu su apsolutni hit, simbolizirajući chic ljetnu eleganciju.

Ovog ljeta, prsluci su više od modnog detalja - postali su neophodan element svake ženske garderobe koji doprinosi sofisticiranosti i stilu u svakoj prigodi. 

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba