foto

Sedam neodoljivih modernih frizura koje je lako napraviti

Autor: Žene.ba
FOTO: Freepik
Neodoljive frizure od prekrasne talasaste kose preko pletenice do fantastične i uvijek poželjne punđe.

Pletenica


Pletenica je zapravo jednostavan i brz način da dobijete i veoma modernu frizuru, a posebno ako imate dugu kosu. Ove jeseni, labave pletenice, ukrašene šnalama i sa par pramenova koji blago uokviruju, jedan su od vodećih trendova kada su u pitanju frizure za dugu kosu. Tako jednostavno, a tako božanstveno.

Stepenasti lob


Stepenasto ošišana kosa nikada nije bila poželjnija. To je posebno slučaj ako ste imale dužu kosu te želite da je skratite, ali bez nekih pretjerano velikih ili previše uočljivih promjena. Upravo stepenasti lob (duža verzija paža) pravi je izbor – moderna i neodoljiva frizura koja se veoma lako stilizuje.

Razbarušeni konjski rep


Želite cool, svjež stil za koji vam je potrebno veoma malo vremena? Onda je vješto razbarušeni konjski rep frizura koja će vam definitivno odgovarati. Naravno, ne morate imati ultra dugu kosu da biste ga i napravile – kosa srednje dužine sasvim je dovoljna da ga dobijete, prenosi minimagazin.info

Retro glamur


Senzualna frizura iz pedesetih godina prošlog vijeka može vam pomoći da izgledate glamurozno i zavodljivo. Idealna je za večernje izlaske. Naravno, postoji verzija za sve dužine kose, ali ipak je činjenica da je ona najprivlačnija kada je riječ o dužoj kosi.

Visoka punđa


Nešto labavija visoka punđa i dalje je veoma popularna. Jasno je i zašto: može se brzo napraviti, kosa vam ne mora biti 100% čista (i niko neće primijetiti da nije čista!), a možete je bez problema nositi u svim prilikama, od posla do večernjih izlazaka.

Pletenica oko glave


Bez obzira na to da li izlazite u elegantnoj haljini ili farmericama, ukoliko imate ovakvu frizuru, vi ćete biti imati stil koji sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Sasvim je jasno i zašto – izgledaćete kao da imate krunu na glavi. A u kraljice svi žele da gledaju.

Omiljeni paž


Postoji toliko načina na koje bi se ova frizura mogla opisati – retro, vanvremenska, božanstvena, moderna, neodoljiova – i svaki od njih je apsolutno tačan. Paž je jedna od najpopularnijih frizura svih vremena, a jedan je od omiljenih stilova i tokom jesenje sezone.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba