Savršeno se uklapaju

Trend narukvica za jesen 2024: Popularne na modnim pistama

Autor: Žene.ba
FOTO: Ilustracija
Chunky zlatne narukvice i bangle postale su popularne na modnim pistama ove jeseni i zime, savršeno se uklapajući uz sve, od finih džempera do elegantnih košulja i večernjih komada.

Trend narukvica za jesen 2024: Chunky zlatne narukvice

Na pistama za jesen/zimu, primjetna je nostalgija i retro inspiracija, sa mnogo crnih kombinacija (zahvaljujući Valentinu) i visokim večernjim komadima poput prozirnih haljina. Nakit je igrao ključnu ulogu u postavljanju tonova: maksimalistički komadi, skulpturalne naušnice, vintage satovi i bangle bili su u trendu.

Na reviji Saint Laurenta, prozirni večernji lookovi u karamel i mornarskoj boji kombinovani su sa otvorenim potplatima i teksturiranim torbama, upotpunjeni staklenim chunky bangle – ponekad čak tri na svakoj ruci. Na Dsquared2 reviji, crni 80-ih inspirisani večernji komadi završeni su sa pet ili šest bangle na jednoj ruci, piše ljepotaizdravlje.ba

Bangle su se nosile i uz razigrane dnevne kombinacije – chunky narukvice uz kremaste džemper setove i crne kombinacije nosile su se kod Chanela, dok su Tory Burch predstavili bangle preko uskih džempera uz vinil suknje. U Fendiju, složene, zakovice bangle kombinovane su s slojevitim pletenicama u mornarskoj, žutoj i maslinastoj boji.

Dizajnerica nakita Jessie Thomas ističe da je zlatna bangle jedan od najelegantnijih komada nakita koji možete imati. “Obična zlatna bangle koja dobro pristaje i koju možete nositi svakodnevno je najbolje što možete imati. Lako se uklapa uz sve i unosi svježinu i modernost, iako je jedan od najstarijih dizajna nakita na svijetu.”

Bez obzira na to da li ulažete u jednu ili više bangle, postoje mnoge opcije koje možete razmotriti. Narukvice su savršene za zimu kada se nose uz debele džempere i podvrnute rukave. Način na koji zvone dok se krećete djeluje vrlo chic i ženstveno.

Bangle su trenutno veoma popularne i mogu postati oblik izražavanja, omogućujući vam da ih kombinujete prema vašem outfitu ili raspoloženju.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba