Koje vi birate?

FOTO Tri must-have modela čizama koje su apsolutni hit ove sezone

Autor: Žene.ba
U potrazi ste za savršenim parom čizama koji će spojiti stil i udobnost? Bez obzira na to da li želite da osvježite svoj svakodnevni izgled ili tražite nešto posebno za večernji izlazak, ovi modeli će zadovoljiti vaše estetske i praktične potrebe.

Tri modela koja se izdvajaju na tržištu ove sezone – Rebel, Cozy i Mary Jane – nude različite pristupe obući, prilagođene svakoj prilici.

Savremeni trendovi u obući ističu robusne oblike, glomazne potplate i suptilne metalik detalje, koji donose osećaj snage i samopouzdanja.

Motorističke čizme i modeli na vezanje vraćaju se s novim, buntovničkim duhom, dok patike ostaju ključni komad obuće za svaku priliku, uz elemente retro i glomaznog dizajna. U isto vrijeme, ženstvene čizme sa stiletto petom i šiljastim vrhom donose dodatni glamur, dok čizme s XL platformom zrače ekstravagancijom i samopouzdanjem.

Za hladnije dane, cozy i comfy modeli pružaju savršenu kombinaciju topline i stila, dok visoke čizme elegantnog ležernog izgleda savršeno odgovaraju uz mini suknje ili maksi haljine, omogućavajući vam da zasijate u svakoj prilici.

Kad je riječ o bojama koje će dominirati svijetom mode ove jeseni, kao jedna od najpoželjnijih nijansi istakla se upečatljiva bordo boja.

Elegantna i raskošna, bordo odnosno tamnocrvena ili boja vina, definitivno je 'it' boja za novu sezonu, a njena vladavina već je primjetna i u novim kolekcijama mnogih brendova. 

U nastavku ovog članka za vas smo izdvojili tri modela koja se posebno ističu ove sezone:

Rebel čizme

Rebel čizme se sjajno uklapaju u različite jesenske stilove – od uskih traperica i pletenih kombinacija, do romantičnih haljina i suknji. Bez obzira na to birate li klasičan model ili čizme s platformom i metalnim detaljima, s njima ćete sigurno kročiti u hladnije mjesece s puno stila.

Rebel čizme možete naći u Deichmannu u različitim bojama i visinama potpetica. Bilo da birate klasičnu crnu i smeđu ili hrabrije opcije poput bijele, bordo ili maslinastozelene, idelane su kako za one koje preferiraju ženstveniji izgled kao i za dame koje radije biraju udobniji i sportski stil.

Loaferice

Loaferice su cipele sa dugom historijom. U početku su ih nosili samo muškarci i obično su bile modni detalj koji se nosio na poslovne kombinacije. Iako su doživjele faze svoje i veće i manje popularnosti, zasigurno su jedne od najpraktičnijih i najsvestranijih cipela.

Mary Jane

Baletanke su ponovo u trendu, a posebno se ističu Mary Jane model — baletanke s jednom (ili više) trakom preko gornjeg dijela stopala. Dok ste možda nosili ovakve verzije u osnovnoj školi, današnje Mary Jane imaju zreli, sofisticirani izgled, daleko od dječijeg stila iz prošlosti.

Bilo da ih nosite samostalno ili u kombinaciji s čarapama, Mary Jane su praktične kroz cijelu sezonu, služeći kao zamjena za sandale u toplijim mjesecima ili čizme u hladnijim.

Bez obzira da li tražite nešto za urbanih avantura, opuštenog vikenda ili elegantnih večernjih izleta, u Deichmannovoj novoj kolekciji možete pronaći sve što vam je potrebno da budete u korak sa trendovima ove sezone.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba