Moda

Veliki povratak ikonične Christian Roth kolekcije koju je 90ih nosila Kate Moss

Autor: Žene.ba
Christian-Roth-Series-4001-Kate-Moss-cover

Stil devedesetih vratio se među modne trendove prije no što je to iko očekivao. Nakon što je slip haljina kao jedan od omiljenih komada devedesetih ponovno pronašla svoje mjesto u kolekcijama modnih kuća i high street brendova te osvojila baš svaku trendsetericu, devedesete su se nametnule kao savršeni izvor inspiracije. Dok su mnogi pretraživali tavan u potrazi za skrivenim modnim blagom iz devedesetih, drugi su inspiraciju tražili u omiljenim filmovima i serijama, na fotografijama i u časopisima. Povratak stila devedesetih koji donosi savršeni spoj minimalizma i grungea s dozom sofisticiranosti i misterioznosti, insprirao je i poznate modne dizajnere – i dok su neki unijeli dašak devedesetih u svoje nove kolekcije, Christian Roth je odlučio vratiti svoju kolekciju sunčanih naočala koja je obilježila devedesete.

POVRATAK NAJPOPULARNIJIH SUNČANIH NAOČALA 90IH

Series 4001 bila je kolekcija sunčanih naočala s potpisom dizajnera Christiana Rohta koja je obilježila modne dvedesete i definirala njihov look kada je o sunčanim naočalama riječ. Ovalni oversized oblik pretvorio se u itsiluetu, a početkom devedesetih nosila ih je tada još neotkrivena it djevojka Kate Moss.

Interes za Series 4001 sunčane naočale pojavio se krajem prošle godine, s objavom modne monografije “The Untamed Eye” fotografkinje Stephanie Pfriender Stylander. Na naslovnici knjige nalazi se kultna crno-bijela fotografija Kate Moss koja skida Christian Roth sunčane naočale iz Series 4001 s očiju kako bi otkrila pogled koji će u godinama koje slijede krasiti bezbroj naslovnica časopisa i modnih kampanja.

Kate je tijekom svojih ranih godina imala urođenu čarobnu kombinaciju ranjivosti, znatiželje i odlučnosti, prisjetila se Pfriender Stylander. Kad sam snimila ove slike, bili smo na početku karijere. Bili smo mladi i nepoznati, a priča je hommage upravo tome – romantizirajući ovo razdoblje mladenačke nevinosti.

Uspjeh “The Untamed Eye” monografije nadahnuo je Christiana Rotha i njegovog poslovnog partnera Erica Domègea da u suradnji s fotografkinjom Pfriender Stylander ponovno vrate Series 4001 model.

Stephanieine fotografije stare su gotovo tri desetljeća, ali ideje i osjećaji koje su na njima uhvaćene – mlada ljubav, pobuna, radoznalost – bezvremenski su, objašnjava Roth. Nakon što smo pričali o njenom radu i značaju koji je imao za nasljeđe našeg brenda, bilo je jasno da je došlo vrijeme da podijelimo djelić naše povijesti s novom generacijom.

Usprkos njihovoj popularnosti u devedesetima, sunčane naočale iz Series 4001 danas je teško naći. U pregledu arhiva u Miamiju pronađen je jedan prototip, koji je proučavan i korišten kao model za ponovno produkciju okvira.

Journal.hr

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba