priča o dva otoka i gradu

Idealan jesenji odmor: The Guardianov vodič od Šibenika kroz hrvatske otoke

Autor: Žene.ba
FOTO: The Guardian
Ova priča o dva otoka i gradu nije tipično iskustvo skakanja otocima u Hrvatskoj. Umjesto gužvi na Hvaru i Braču, mirniji bijeg možete pronaći na sjeveru, polazeći iz Šibenika, manje posjećivanog grada koji služi kao polazna tačka za drugačiji dio Jadrana.

Šibenik, i dalje bez velikih gužvi, nudi prekrasnu UNESCO-ovu katedralu sv. Jakova, kafiće uz rivu i srednjovjekovne tvrđave koje pružaju impresivne poglede na grad.

Nakon noći u gradu, ukrcajte se na trajekt do Zlarina, jednog od otočića gdje su automobili zabranjeni. Ovdje se kreće biciklima i golf kolima, a maleno naselje Zlarin nudi prekrasne pejzaže, čiste plaže i izvrsnu morsku hranu, navodi The Guardian.

Zlarin je poznat po ribolovu crvenog koralja, a danas turizam oživljava njegovu malenu zajednicu. Nakon posjete Zlarinu, trajektom smo se zaputili na Prvić, gdje su dva slikovita sela, Prvić Luka i Šepurine. Ovdje se život odvija polako, bez automobila, a možete uživati u predivnim plažama i restoranima.

Osim povijesnih znamenitosti, otoci su privukli i ljude koji se vraćaju nakon dugih godina. Restoran Konoba Gingulo nudi lokalne specijalitete, a susret s Goranom i Lenkom, koji su se vratili iz inozemstva, dodatno je obogatio moje iskustvo. Uz predivan zalazak sunca, uživala sam u domaćim pjesmama i hrani koju su sami pripremili.

Ovo putovanje bilo je savršen način za uživanje u ljepotama hrvatskih otoka, daleko od gužve i užurbanosti.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba